Veinberga asi kritizē vēlēšanas un skeptiski izsakās par Vējoni (282)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas asociētā profesore Sandra Veinberga neslēpj viedokli, ka trešdien notikušās Valsts prezidenta vēlēšanas, viņasprāt, vērtējamas kā neglīta spēle, bet daudzi Latvijas iedzīvotāji jūtas apmulsuši par notikušo.

«Tā bija ļoti neglīta spēle. Man bija skumji noraudzīties, kā parlamentārieši sadala amatus pa partijām. [..] Man šķiet, ka Valsts prezidents ir ļoti svarīgs amats. Es naivi cerēju, ka politiķi ies pretī tirgus [tirgošanās] loģikai,» sarunā Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» ceturtdien sacīja Veinberga.

Veinberga izteicās, ka ir «pazemojoši un nožēlojami», ka žurnālisti šodien min, kā deputāti ir balsojuši. «Tāda Kremļa loģika. Mēģinām saprast, kā katrs no politiķiem balsojis,» pauda viņa.

Tāpat viņa atzina, ka liela problēma Latvijā joprojām ir politiķu milzīgā atrautība no sabiedrības. «Politiskā vide darbojas pēc savas loģikas, kas parastajam iedzīvotājam nav skaidrs. Daudzi cilvēki [pēc prezidenta vēlēšanām] jūtas apmulsuši. Tas, kā tas notika, vienkāršajam vēlētājam šķiet nepieņemami.»

Veinbergai uz jaunievēlētā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa izredzēm neraugās cerīgi. «Man ir principiāli iebildumi pret ierēdni, kas ieiet lielā politiskā apritē,» norāda Veinberga. Lai arī Vējonis nav bijis ierēdnis, viņš atstāj tādu iespaidu.

«Protams, novēlu viņam no tā atraisīties, bet iekšēji neredzu attīstības iespējas,» teica Veinberga.

Komentāri (282)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu