Rotavīruss - kas par to jāzina? (11)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kad bērns nakts vidū pēkšņi saslimst ar rotavīrusu, bez apstājas vemj un sākas arī smaga caureja, vecāki ir satraukti un bieži meklē mediķu palīdzību.

Bērna pirmreizēja inficēšanās ar rotavīrusu parasti norit smagi. Rotavīrusa lielākā bīstamība saistīta ar straujo organisma atūdeņošanos. Mazulim kaitīga ir nevis pati vemšana un caureja, bet gan zaudētais šķidruma daudzums. Tā rezultātā var iestāties dažādu orgānu nepietiekamība un var tikt apdraudēta bērna dzīvība. Tiek traucēta nieru darbība, kas atbild par toksīnu un sāļu izvadīšanas no organisma. Ja ķermenim trūkst ūdens, rezerves tiek ņemtas no asinīm un šūnām. Asinis kļūst biezākas, palēninās asinsrite, kas var radīt nopietnas asinsspiediena svārstības un draudus mazuļa sirds veselībai. Pret rotavīrusu bērnu var efektīvi pasargāt ar vakcinācijas palīdzību, ko iesaka arī Pasaules Veselības Organizācija.1

WHO, Weekly epidemiological record; 1st FEBRUARY 2013, No. 5, 2013, 88, 49–64 http://www.who.int/wer

LV/RVI/0008/15

www.gsk.lv

LV/RVI/0002/15e

Sagatavots: 04/2015

stoprotavirus.lv

Šis ir apmaksāts reklāmas raksts!

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu