Vējonis aptur darbību Zaļajā partijā (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidenta amatā ievēlētais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) apturējis darbību Latvijas Zaļajā partijā (LZP), aģentūrai LETA apliecināja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

LZP valde saņēmusi Vējoņa iesniegumu par to, ka viņš aptur darbību partijā. Līdz ar iesnieguma saņemšanu Vējoņa darbība partijā ir apturēta, un valdei nebija juridiski nepieciešams šajā jautājumā pieņemt kādu lēmumu, skaidroja Tavars.

Kā ziņots, par Valsts prezidentu 3.jūnijā Saeima ievēlēja Zaļo un zemnieku savienības virzīto kandidātu Vējoni. Viņu ievēlēja piektajā balsojumā, kurā viņu atbalstīja 55 deputāti. Vējonis šajā balsošanas kārtā bija vienīgais kandidāts. Pret viņu nobalsoja 42 tautas kalpi. Viens balsošanas biļetens izrādījies nederīgs, bet viens parlamentārietis nav piedalījies balsojumā.

Pašreizējā prezidenta Bērziņa pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā.

Vējonis būs piektais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un devītais kopš Latvijas valsts dibināšanas.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu