Students atrod asprātīgu veidu, kā apiet «Ryanair» noteikumus (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: vic_206, CC BY-NC-ND 2.0

Kāds britu students ticis pie jauna uzvārda, kuru kļūdaini pasūtītas lidmašīnas biļetes dēļ bija spiests nomainīt. Uzvārds nomainīts, jo pretējā gadījumā viņam būtu jāmaksā soda nauda aviokompānijai «Ryanair», vēsta ārvalstu mediji.

19 gadus vecais Ādams Ārmstrongs būtu spiests maksāt papildus 220 mārciņu (aptuveni 305 eiro) iemaksu par lidojumu, ja viņš izvēlētos labot draudzenes patēva pieļauto kļūdu, pasūtot lidmašīnas biļetes. Tiek norādīts, ka Ārmstronga draudzenes patēvs lidojumu pasūtījis uz Ādama Vesta vārda.

Jaunietis gan atradis veidu, kā izvairīties no šīs naudas summas maksāšanas – viņš samaksājis 103 mārciņas (aptuveni 143 eiro) un ieguvis pasi ar jauno vārdu.

Kā vēsta vietējie mediji, jaunietis dosies kopā ar savu draudzeni uz Ibicu nākamajā nedēļā, kā iepriekš plānots, taču tagad viņš oficiāli ir nomainījis savu uzvārdu, kļūstot par Ādamu Vestu.

«Viņas patēvs domāja, ka mans uzvārds ir Vests, jo tādu biju norādījis savā sociālajā tīklā «Facebook». Tas bija joks, jo Ādams Vests bija aktieris, kurš atveidojis Betmenu,» teica jaunietis.

Savukārt lidsabiedrībā «Ryanair» norādīts, ka gadījumā, ja jaunietis izvēlētos saņemt biļetes ar savu īsto vārdu, viņam būtu jāmaksā 110 mārciņu iemaksa, savukārt administratīvās nodevas šo naudas summu padarītu divas reizes lielāku, tādējādi liekot jaunietim maksāt 220 mārciņas.

Iemaksa par šādu rīcību ir paredzēts, lai atturētu cilvēkus no «Ryanair» biļešu pārdošanas peļņas gūšanas nolūkos. Aprīlī «Ryanair» paziņoja, ka samazinās biļešu cenas par vidēji 15%, taču atzina, ka tas varētu palielināt problēmas ar biļešu tirdzniecību melnajā tirgū.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu