Izsolīs Džona Lenona ģitāru (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix

Novembrī tiks izsolīta leģendārās grupas «The Beatles» dalībnieka Džona Lenona «Gibson» ģitāra, kuras vērtība novērtēta uz 600 000 līdz 800 000 ASV dolāru (530 000 līdz 706 000 eiro).

Lenons ģitāru iegādājās 1962.gadā Liverpūlē. Mūzikas instruments pazuda 1963.gada nogalē, kad «bītli» sniedza Ziemassvētku koncertu Finsberijas parkā Londonā.

50 gadus vēlāk ģitāru labdarības veikalā atrada kāds amerikānis.

Ģitāras autentiskumu apliecinājis mūzikas instrumentu pazinējs Endijs Babjuks. Viņš salīdzināja ģitāras sērijas numuru, koka rakstu un skrāpējumus ar tiem, kas fotogrāfijās un videoierakstos redzami uz Lenona instrumenta.

Lenons izmantoja ģitāru dziesmas «Love Me Do» ierakstā, kā arī koncertos un mēģinājumos.

Izsoļu nama «Julien's Auctions» vadītājs Darens Džūljens nodēvēja «Gibson» markas ģitāru par «vienu no lielākajiem atradumiem mūzikas vēsturē». Viņš pauda cerību, ka mūzikas instrumenta cena pārspēs rekordaugsto summu 965 000 dolāru (852 700 eiro), kas 2013.gadā tika samaksāta par amerikāņu mūziķim Bobam Dilanam piederējušu elektronisko ģitāru.

Rokenrola piemiņas lietu izsole norisināsies 6.novembrī Beverlihilsā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu