Dimitere pieteikusi badastreiku (554)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Dziesminieks un dzejnieks Kaspars Dimiters otrdien sociālās saziņas vietnē «Facebook» publiskojis paziņojumu, kurā norāda, ka viņa sieva Līga Dimitere pieteikusi badastreiku, protestējot pret gaidāmo Eiropraidu Rīgā.

Dimitere badastreiku pieteikusi no šodienas līdz pat 21.jūnijam.

««Europride Riga 2015» Rīgā 20.jūnijā ir ļaunums pret mīlestību, ģimenēm, bērniem, tautu un zemi, jo tauta, līdzīgi cilvēkiem, ir dzīvs organisms. Bīsties Dieva! No debesīm pār mums nāks uguns un Baltijas jūra būs Nāves jūra,» teikts skarbajā paziņojumā.

Jau ziņots, ka praida nedēļas laikā no 15.līdz 21.jūnijam Rīgā gaidāmi aptuveni 50 dažādu pasākumu, kurus varētu apmeklēt aptuveni tūkstoš viesu no ārzemēm.

Vakar Rīgas dome (RD) koriģējusi «Mozaīkas» pieteiktā praida gājiena maršrutu, savukārt biedrība «Antiglobālisti» varēs piketēt pie Vērmanes dārza žoga. Praida gājiens 20.jūnijā koriģēts drošības apsvērumu dēļ.

Organizācijas «Mozaīka» valdes priekšsēdētāja Kristīne Garina pavēstīja, ka pulcēšanās notiks uz Elizabetes ielas pie Vērmanes dārza un gājiens notiks maršrutā Brīvības iela - Bruņinieku iela - Tērbatas iela - Vērmanes dārzs. Iepriekš gājiens bija plānots pretējā virzienā.

Garina norādīja, ka gājienā dosies aptuveni 2000 cilvēku, tostarp ārzemnieki, ar mērķi parādīt sabiedrībai, ka «eksistē šāda sabiedrības grupa, un saistībā ar to nav sakārtota likumdošana, piemēram, nav iespējams reģistrēt viendzimuma laulības».

Biedrībai «Antiglobālisti» dome piedāvā 20.jūnijā mainīt pasākuma vietu un organizēt to nevis Vērmanes dārza teritorijā, kā viņi bija pieteikuši iepriekš, bet pie dārza, aiz žoga Merķeļa ielas pusē.

Komentāri (554)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu