Ušakovs par prezidenta vēlēšanām: Rodas tāda sajūta, ka Saeimā ir 200 deputātu (154)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidenta vēlēšanās, kuras notika pirms nedēļas, partija «Saskaņa» balsoja par savu izvirzīto kandidātu Sergeju Dolgopolvu, un pēc viņa «izkrišanas» tika balsots pret visiem pārējiem. Kā raidījumam «Rīta panorāma» norāda Rīgas mērs un partijas «Saskaņa» līderis Nils Ušakovs, «Saskaņa» nav devusi Raimondam Vējonim ievēlēšanai nepieciešamās balsis.

Ušakovs saka, ka «Saskaņa» prezidenta vēlēšanās balsoja par savu izvirzīto kandidātu Dolgopolovu, un visos pārējos balsojumos ir balsots pret pārējiem kandidātiem.

«Novēlu Vējonim, lai viņam izdodas kļūt par visas Latvijas tautas prezidentu. Viņam ir liels potenciāls, lai par tādu kļūtu,» uzskata Ušakovs.

Ušakovs norāda, ka runājot par kuluāru balsojumu, un to, ka vieni deputāti rāda uz otriem, «rodoties tāda sajūta, ka Saeimā būtu nevis 100, bet gan 200 deputātu». Šāda rādīšana ar pirkstiem vienam uz otru ir bezjēdzīga, un vislabākais variants būtu tautas vēlēts prezidents.

Pašreizējās rīkotās akcijas kā balsojums par sev tīkamāko kandidātu internetā, kā arī pikets pie Saeimas - šādas iedzīvotāju iniciatīvas neesot vērtējamas nopietni.

«Uz atbalsta piketu atnāk 50 cilvēki - tas ir smieklīgi. Atvedot Pļavnieku vidusskolas divas klases ekskursijā uz Vecrīgu būs tikpat daudz cilvēku,» ironizē Ušakovs.

Viņš prognozē, ka pašreizējā situācijā var teikt, ka koalīcijā nekas nemainīsies.

Komentāri (154)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu