Bērziņš sola būt aktīvs; «tiešām liela» izvēle, ko darīt pēc prezidentūras (51)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdzšinējais Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc prezidentūras beigām būs aktīvs un izvērtēs darba piedāvājumus.

«Pilnīgi droši, ka es būšu aktīvs. Piedāvājumus un dažādas iespējas es izvērtēšu tad, kad es simboliski būšu atstājis šo amatu,» taujāts, vai ir izlēmis, ko darīs pēc prezidentūras beigām, žurnālistiem trešdien sacīja Bērziņš.

Viņš piebilda, ka izvēle ir «tiešām liela», nekonkretizējot saņemtos darba piedāvājumus.

Bērziņš trešdien tikās ar jaunievēlēto Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, lai tostarp pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar prezidenta komandu un darba prioritātēm. Pirms tikšanās notika preses konference, kurā piedalījās abas amatpersonas.

Vējonis Valsts prezidenta amatā stāsies pēc zvēresta nodošanas 8.jūlijā. Līdz oficiālajai amatā stāšanas dienai Vējonis turpina pildīt aizsardzības ministra amata pienākumus.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Valsts prezidenta amatā 3.jūnijā Saeima ārkārtās sēdē aizklātā balsojumā ievēlēja ZZS virzīto kandidātu esošo aizsardzības ministru Vējoni. Par viņu piektajā balsojumā balsis atdeva 55 deputāti. Vējonis tika ievēlēts arī ar opozīcijas balsīm, jo koalīcijai kopīga kandidāta nebija.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu