Ādolfa Hitlera akvareļi lielā cieņā. Atkal jauna izsole (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vācijā šomēnes tiks izsolīti nacistu līdera Ādolfa Hitlera akvareļi un zīmējumi, otrdien paziņojis Nirnbergas izsoļu nams «Weidler».

Izsolē tiks piedāvāti 14 akvareļi un skices, kas tapuši laikā no 1904. līdz 1922.gadam. Vairākus no darbiem Hitlers ir parakstījis.

Darbu cenas prognozētas no 1000 līdz 45 000 eiro. Sagaidāms, ka visaugstākā cena tiks samaksāta par akvareli, kurā attēlota Bavārijas karaļa Ludviga II Neišvānšteinas pils, kas tagad ir iecienīts tūrisma galamērķis.

Novembrī Hitlera 1914.gadā radītais akvarelis, kurā attēlota Minhenes mērija, tika izsolīts par 130 000 eiro, kaut arī pirms izsoles prognozētā cena bija gandrīz trīs reizes mazāka. Pircējs vēlējās palikt anonīms.

Hitlers jaunībā sapņoja kļūt par mākslinieku. Viņš pieteicās Vīnes Mākslas akadēmijā, taču netika uzņemts. Tomēr viņš turpināja gleznot ainavas no pastkartēm, ko pārdeva tūristiem. Mākslas eksperti Hitlera darbus uzskata par viduvējiem, un lielākie izsoļu nami parasti atturas no diktatora gleznu pārdošanas.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu