Video tiešraide: Kalnciema kvartālā uzstājas grupas «Sigma», «Melnais caurums» un «Gas of Latvia» (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovakar Kalnciema kvartāla brīvdabas koncertā uzstāsies grupa «Sigma» ar savu debijas albumu «Sazaroto taku dārzs». Priekšnesumus saistībā ar festivālu «Urban Poetry» sniegs arī «Melnais caurums» un «Gas of Latvia».

Koncertā grupas «Sigma» sastāvā uzstāsies pianists un vokālists Jānis Ozoliņš, basists Kaspars Lastovskis un bundzinieks Uģis Eihvalds. Grupas «Sigma» mūzikā ir poproka, «indie» roka un elektroniskās mūzikas ietekmes, kuras papildina arī amerikāņu minimālisma mūzikas idejas. 2012.gadā sadarbībā ar četriem jaunākās paaudzes dzejniekiem grupa radīja mūzikas un dzejas performanci «Mūsu dienu skaņu celiņš». Šajā periodā tapušas arī dziesmas ar dzejnieku Arvja Viguļa, Arta Ostupa, Ingas Gailes, Kārļa Vērdiņa, Ineses Zanderes un Ulda Bērziņa vārdiem, kuras 2014.gada septembrī izskanēja pasākumā «Dzejkoncerts» Rīgas Domā.

Festivāls «Urban Poetry» ir starptautisks daudznozaru laikmetīgās mākslas pasākums. Kalnciema kvartālā tā laikā norisināsies «Melnā cauruma» koncerts. Tajā izskanēs latviešu laikmetīgās akadēmiskās mūzikas komponistu Annas Ķirses, Lindas Leimanes un Evijas Skuķes skaņdarbi, Agates Burkinas vokāls, Klāva Taimiņa trompete, Pētera Trasuna alts, Ērika Kiršfelda čells un Zanes Jurevicas flauta.

Priekšnesumu sniegs arī «Gas of Latvia». Viņa koncertā izskanēs skaņdarbi no topošā dziesmu albuma «Gulbju ezers» ar Annu Ķirsi pie mikrofona un Undīni Balodi pie čella. Izskanēs arī Marta Pujāta, Andra Žebera un Annas Fomas dzeja.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu