«Germanwings» katastrofu izraisījušais pilots apmeklējis vairākus desmitus ārstu (7)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas zemo cenu aviosabiedrības «Germanwings» lidmašīnas otrais pilotam Andreass Lubics, kurš martā tīši izraisīja šīs lidmašīnas katastrofu Francijas Alpos, kurā gāja bojā 150 cilvēki, pēdējo piecu gadu laikā ir apmeklējis 41 ārstu, ceturtdien pavēstīja Francijas prokuratūra.

Septiņus ārstus, tai skaitā psihiatrus, viņš ir apmeklējis mēneša laikā pirms katastrofas.

Daudzi no pilota apmeklētajiem ārstiem uzskatīja, ka viņš nedrīkst vadīt lidmašīnu. Viņi tomēr neziņoja par savam bažām «Germanwings» Vācijas pacientu privātuma likumu dēļ.

Lubics «uztraucās par savu veselību un baidījās par redzes zaudēšanu», cieta no smagas depresijas un «psihozes», sacīja Marseļas prokurors Briss Robēns.

Robēns norādīja, ka izmeklēšana ir bez jebkādam šaubām pierādījusi, ka Lubics apzināti ir nogāzis lidmašīnu un apzināti nogalinājis 150 cilvēkus.

Jau vēstīts, ka Francijas prokuratūra ir paziņojusi, ka «Germanwings» lidmašīnas katastrofu tīši izraisījis Lubics. Aviokatastrofā 24.martā gāja bojā 144 pasažieri un seši apkalpes locekļi.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu