Skandalozs izteikums par viesstrādniekiem Rumānijas ministram maksā amatu (13)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Rumānijas transporta ministrs Joans Russ ceturtdien atkāpās no amata skandalozu izteikumu par rumāņu viesstrādniekiem dēļ, pastiprinot premjerministra Viktora Pontas problēmas dienu pirms parlamenta balsojuma par uzticību valdībai.

Transporta ministrs bija izraisījis skandālu ar izteikumiem, kuros kritizēja rumāņus, kas dodas uz ārvalstīm strādāt būvdarbos, atstājot savas ģimenes. «Varbūt 1500 eiro algas dēļ viņu bērni kļūst par bandītiem, bet viņu sievas - par prostitūtām,» sacīja Russ trešdienas vakarā pārraidītā intervijā.

Ponta savā «Facebook» lapā paziņoja, ka viņš«nožēlo situāciju, kādu radījuši Joana Rusa izteikumi», un ir pieņēmis ministra atlūgumu.

Rumānija ir viena no Eiropas Savienības (ES) nabadzīgākajām valstīm, un apmēram trīs miljoni tās pilsoņu ir atstājuši valsti darba meklējumos.

Pēc nevalstisko organizāciju aplēsēm, apmēram 350 tūkstoši bērnu Rumānijā aug apstākļos, kad vismaz viens no viņu vecākiem atrodas ārzemēs.

Piektdien parlamentā notiks opozīcijas organizēts balsojums par uzticību valdībai. Ir gaidāms, ka valdība to izturēs, jo Pontas kreisi centriskajai koalīcijai ir liels vairākums parlamentā.

Kreisi centriskās koalīcijas vairākums parlamentā arī ļāva Pontam otrdien rīkotā balsojumā saglabāt tiesisko imunitāti.

Atņemt Pontam tiesisko neaizskaramību bija lūgusi pretkorupcijas prokuratūra, kas vēlas turpināt virzīt korupcijas lietu pret premjeru.

Rumānijas pretkorupcijas prokuratūra DNA pagājušo piektdien paziņoja, ka ir sākta izmeklēšana pret premjeru aizdomās par nelegāli iegūtu līdzekļu legalizāciju un izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Aizdomas izmeklēšanā ir saistītas ar laiku, kad Ponta 2007. un 2008.gadā strādāja par advokātu un vienlaikus bija parlamenta deputāts no Sociāldemokrātiskās partijas. Tāpat prokuratūra Pontu tur aizdomās par interešu konfliktu premjerministra amatā.

Ponta ir atteicies atkāpties no amata saistībā ar aizdomām un ir paziņojis, ka lietu ir safabricējusi opozīcija.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu