Par labāko Liepājas teātra iestudējumu skatītāji atzinuši «1984» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ziedonis Safronovs

Skatītāju aptaujā par labāko Liepājas teātra aizvadītās sezonas iestudējumu atzīta režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudētā Džordža Orvela utopiskā realitāte «1984», aģentūru LETA informēja teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Otro vietu skatītāju balsojumā ieguvis režisora Sergeja Zemļanska iestudējums «Indulis un Ārija», bet trešo - Jana Villema van den Bosa pasaka pieaugušajiem «Zelta pods».

Par labāko Liepājas teātra aktrisi aizvadītajā sezonā skatītāju balsojumā atzīta Inese Kučinska, bet par labāko aktieri - Egons Dombrovskis, kurš šajā sezonā saņēmis arī Harija Liepiņa balvu un Liepājas Gada balvu kultūrā. Par labāko aktrisi otrā plāna lomā šajā sezonā atzīta Anete Berķe, bet par labāko aktieri otrā plāna lomā - Gatis Maliks.

19.jūnijā savu vērtējumu par aizvadīto sezonu Latvijas teātros izteiks arī teātra kritiķi un eksperti, Dailes teātra kafejnīcā «Epikūra dārzs» paziņojot šīs sezonas «Spēlmaņu nakts» nominācijas.

Liepājas teātra skatītāju aptauju organizēja Liepājas Kultūras pārvalde. Aptauja tika veikta jau astoto gadu pēc kārtas, lai uzzinātu skatītāju viedokli par teātra sezonu. Ikviens tika aicināts nobalsot par labāko iestudējumu un aktieriem.

Vērā tika ņemts elektroniskais balsojums, balsojums teātrī, kā arī piecu teātra kritiķu un zinātnieku - Edītes Tišheizeres, Laimas Slavas, Ievas Rodiņas, Līvijas Dūmiņas un Normunda Akota - viedoklis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu