Par centralizēto eksāmenu norisi VISC saņēmis vien pāris sūdzību (5)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Kopumā centralizētie eksāmeni noritējuši mierīgi, saistībā ar dažiem gadījumiem tiek veiktas pārbaudes, aģentūrai BNS pastāstīja Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve Diāna Āboltiņa.

«Šogad medijos jau izskanēja gadījums par Dagdas vidusskolu, kad tehnisku iemeslu dēļ neierakstījās svešvalodas eksāmena mutiskā daļa, bet gadījums tika sekmīgi atrisināts,» viņa teica.

VISC saņēmis arī pāris sūdzības par atbilstoša klusuma nenodrošināšanu telpā eksāmena laikā, kā arī pāris sūdzības bija par neatļautu līdzekļu lietošanu eksāmena laikā (piemēram, mobilo telefonu), kā rezultātā eksāmena kārtotāji nofotografējuši matemātikas eksāmena daļu un ievietojuši attēlu sociālajos tīklos.

Gadījumus šobrīd skata eksāmenu procedūru komisija, kura var pieņemt bargāko lēmumu darbus nevērtēt. Lēmums būs zināms jūnija beigās. Citas sūdzības VISC uz uzticības tālruni nav saņēmis.

Eksāmenu rezultāti būs zināmi 30. jūnijā, kad ir paredzēts izsniegt vispārējās vidējās izglītības sertifikātus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu