Latvijas U-17 basketbolistes zaudē PK ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas U-17 meiteņu basketbola izlase piektdien Minskā Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā ar rezultātu 43:67 (6:16, 8:23, 20:11, 9:17)zaudēja Francijas vienaudzēm.

Līdz ar to latvietes sestdien pret Itāliju cīnīsies pusfinālā par 5.-9.vietu.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākā ar 12 punktiem bija Līna Loceniece, kamēr deviņus punktus guva Ketija Vihmane. Tikmēr cīņā zem groziem Laura Meldere izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Pretiniecēm rezultatīvākā ar 12 punktiem, astoņām bumbām zem groziem un piecām pārtvertām piespēlēm bija Iliāna Ruperte.

Latvijas basketbolistes pirmajās astoņarpus minūtēs nespēja iekarot pretinieču grozu, kā rezultātā nonāca iedzinējos ar 0:12. Pirmo četrus punktus Latvijas izlasē iemeta Loceniece, bet Elvija Anna Veršele ceturtdaļas pēdējā sekundē panāca 6:16.

Otrajā ceturtdaļā latvietēm neizdevās samazināt pretinieču pārsvaru, turklāt četras minūtes pirms puslaika beigām pēc pagrūstīšanās ar pretiniecēm Vihmane saņēma tehnisko piezīmi, bet Anita Megija Miķelsone - nesportisko piezīmi. Puslaika pārtraukumā Latvijas U-17 basketbolistes devās, atrodoties iedzinējos ar 14:39.

Trešajā ceturksnī Latvijas meitenes pretinieču pārsvaru sadeldēja līdz 16 punktiem, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām komandas šķīra 15 punkti. Tiesa, vēl vairāk latvietes atspēlēties nespēja un mačā cieta zaudējumu.

Latvijas basketbolistes D apakšgrupā ar 51:65 zaudēja Kanādai, pēc tam ar 41:60 atzina Austrālijas pārākumu, bet tad ar 68:47 guva virsroku pār Angolu.

Savukārt astotdaļfinālā latvietes ar 72:58 uzvarēja Argentīnu, pirmo reizi vēsturē sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Ar vienu uzvaru trīs spēlēs latvietes D apakšgrupā ieņēma trešo vietu un ceturtdaļfinālā tiksies ar Franciju, kas bija pirmā C apakšgrupā, kur ar 60:53 apspēlēja Japānu, ar 78:35 Kolumbiju un ar 64:34 Baltkrieviju.

Astotdaļfinālā Francijas komanda ar 78:57 tika galā ar Mali.

Francija pusfinālā spēlēs pret Austrāliju. Vēl ceturtdaļfinālā cīnās ASV ar Spāniju un Japāna ar Ungāriju.

Sacensību pirmajā posmā komandas aizvadīja pa trim spēlēm grupu turnīrā. Pēc tam sākās izslēgšanas spēles - vispirms astotdaļfināli, šobrīd ceturtdaļfināli par 1.-8.un 9.-16.vietu, kā arī vēlāk pusfināli un finālspēles.

Tieši neilgi pirms planētas meistarsacīkstēm Latvijas valstsvienība aizvadīja pārbaudes turnīru Liepājā ar spēcīgu komandu piedalīšanos. Starp tām bija arī apakšgrupas pretiniece Kanāda, kas tika pieveikta ar 62:47. Vēl šajā turnīrā Latvija ar 38:103 kapitulēja spēcīgajai ASV, kā arī ar 54:85 zaudēja Ķīnai.

Lielākā daļa no Latvijas U-17 izlases basketbolistēm aizvadītajā sezonā savas prasmes pilnveidoja, spēlējot Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā.

Komandas līdere Jete Nulle jau startējusi piecos izlašu turnīros, bet Laura Meldere - četros. Vēl sešas meitenes pērn piedalījās ceļazīmes izcīnīšanā. Sastāvā ir arī četras debitantes.

Kaspara Mājenieka trenētā Latvijas izlase tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņā U-17 vecuma grupā ieguva pērn, izcīnot ceturto vietu Eiropas U-16 čempionātā.

U-17 Pasaules kausa izcīņā Latvijas bija pārstāvēta arī 2016.gadā, kad komanda ierindojās desmitajā vietā.

Pasaules kausa izcīņa U-17 izlasēm ilgs līdz svētdienai.

Latvijas U-17 meiteņu izlases sastāvs dalībai Pasaules kausa izcīņā:

Jete Nulle, Flēra Vīnerte (abas - "Rīga"/"Rīdzene"), Evelīna Fricsone, Anita Miķelsone (abas - "Rīga"/"TTP-1"), Ketija Vihmane, Betija Rudzīte (abas - 3.BJSS), Una Šteinharde, Eva Indriķe (abas - "Kolibri"/47.vsk), Paula Kļeščova, Elvija Veršele, Līna Loceniece (visas - "Liepāja"), Laura Meldere ("Rīga"/"TTP-1", Venēcijas "Umana Reyer", Itālija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu