Bērziņš atklāj, ko darīs pēc savu pilnvaru beigām (75)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc savu pilnvaru beigām vispirms plāno pavadīt laiku ar ģimeni un tad domāt par turpmāko darbību.

«Es droši varu teikt, ka es atdošu vecos parādus savai ģimenei un tad skatīšos,» žurnālistiem sacīja Bērziņš.

Vienlaikus prezidents uzsvēra, ka līdz pilnvaru beigām viņam vēl ir daudz kas jāizdara un dienaskārtībā vēl ir daudz jautājumu.

«Nekas vēl nav beidzies arī manā darba kārtībā, vienkārši mēs tagad cenšamies tos jautājumu, kas ir ļoti būtiski, kaut cik sakārtot tā, lai jaunajām prezidentam tos varētu nodot jau ar virzību,» skaidroja Valsts prezidents.

Kā ziņots, Bērziņš šā gada aprīlī paziņoja, ka uz otro termiņu Valsts prezidenta amatā nekandidēs. Šī bija pirmā reize atjaunotās Latvijas vēsturē, kad prezidents labprātīgi izvēlējās nekandidēt otrajam amata termiņam.

Par viņa pēcteci Valsts prezidenta amatā kļūs aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kuru šajā amatā Saeima ievēlēja 3.jūnijā.

Paredzēts, ka Vējonis svinīgo zvērestu, stājoties prezidenta amatā, nodos 8.jūlijā.

Komentāri (75)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu