Džastinu Bīberu un Ašeru apsūdz plaģiātismā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kanādiešu dziedātāju Džastinu Bīberu un amerikāņu mūziķi Ašeru apsūdz plaģiātismā par 2010.gada dziesmu «Somebody to Love».

2013.gadā Bīberu un Ašeru iesūdzēja tiesā par izpildītāja «De Rico», īstajā vārdā Devina Koplenda, mūzikas fragmentu kopēšanu. Federālā tiesa izbeidza lietu, jo Koplenda dziesma «būtiski» atšķiroties no Bībera un Ašera kopdarba tonalitātes un dziesmu vārdu ziņā.

Taču Ričmondas apelācijas tiesa grozījusi iepriekšējo lēmumu, kas nozīmē, ka lieta varētu tikt izskatīta tiesā.

«Pilnībā noklausoties Koplenda dziesmu un Bībera un Ašera dziesmu, mēs secinājām, ka piedziedājumi ir tik līdzīgi, ka zvērinātie saskatītu to starpā pastāvošās līdzības,» norādīja tiesnese Pamela Herisa.

Abām dziesmām arī esot «gandrīz identisks ritms un ārkārtīgi līdzīga melodija», viņa uzsvēra.

Koplends vērsās tiesā ne vien pret Bīberu un Ašeru, bet arī ierakstu kompānijām «Universal Music Publishing Group» un «Sony/ATV Music Publishing».

Koplends un dziesmu autors Mareio Overtons sacerēja dziesmu «Somebody to Love» 2008.gadā. Viņi apgalvo, ka aģenti esot to atskaņojuši Ašeram.

Bībera dziesma «Somebody to Love» iznāca 2010.gadā. Ašers izdeva dziesmas remiksu, kā arī ierakstīja citu versiju, kurā viņš bija galvenais dziedātājs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu