Sarkozī salīdzina imigrantus ar pārplīsušu kanalizācijas cauruli (69)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Francijas eksprezidents Nikolā Sarkozī izpelnījies sašutuma vētru, sarkastiski izsakoties par Eiropas Komisijas (EK) ierosinājumu noteikt obligātas bēgļu uzņemšanas kvotas, to salīdzinot ar kanalizācijas caurules labošanu.

«Tas nedaudz atgādina māju, kurā noplūdusi kanalizācija. Un viss izgāzies virtuvē. Atnācis santehniķis un piedāvā sekojošu risinājumu: «Pusi ūdens mēs atstāsim virtuvē, ceturtdaļu - viesistabā, otru ceturtdaļu - vecāku istabā. Bet ja ar to nebūs pietiekami, kaut ko atstāsim bērnistabā,» paziņoja Sarkozī, tiekoties ar saviem atbalstītājiem.

Eksprezidenta izteikumi izraisījuši kritiku no kreiso spēku puses, kā arī neizpratni viņa paša vadītajā partijā «Republikāņi».

Prezidents Fransuā Olands aicinājis publiskās debatēs pieturēties pie nopietnības un atturības, savukārt premjers Manuels Valss pavēstīja, ka «politiskā dzīve ir pelnījusi vairāk nekā šīs stigmatizējošās frāzes».

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū vairākums šobrīd neatbalsta patvēruma meklētāju pārvietošanu no Itālijas un Grieķijas uz citām valstīm saskaņā ar obligātām kvotām, šonedēļ paziņoja diplomāti.

Piespiedu sadalei iebilst daudzas valstis, bet sevišķi valstis Austrumeiropā un Centrāleiropā, pēc bloka iekšlietu ministru sarunām Luksemburgā atklāja diplomāti. Kā asākos oponentus viņi minēja Ungāriju un Čehiju.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu