«Spēlmaņu nakts» žūrija: sezona bijusi daudzveidīga un saturīga

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

2014./2015.gada teātra sezona bijusi daudzveidīga, saturīga un ar daudziem spēcīgiem aktierdarbiem, piektdien «Spēlmaņu nakts» nomināciju nosaukšanas pasākumā atzina «Spēlmaņu nakts» žūrija.

Žūrija sezonā noskatījusies aptuveni 130 jauniestudējumu un par nominācijām diskutējusi septiņas stundas.

Šosezon bijis ļoti daudz patiesi labu, spēcīgu aktierdarbu, uzsvēra žūrijas pārstāves.

Žūrijas vadītāja Zane Radzobe pauda prieku, ka šosezon bijis vairāk veiksmju, nekā žūrija ar nominācijām var atzīmēt. Sezona bija ļoti daudzveidīga, arī spoža, viņa uzsvēra.

«Un starp spožām virsotnēm sameklēt tās, kas ir pāris centimetru augstākas, ir ļoti sarežģīts un reizēm arī sāpīgs process,» sacīja Radzobe.

Viņa teica, ka iestudējumi šosezon bijuši ļoti daudzveidīgi, ar dažādu tehniku, stilu.

Žūrijas vadītāja arī atzina, ka žūrijas pārstāves ir ļoti dažādas un tas ir labi, jo parāda, kāda ir Latvijas mūsdienu teātra kritika, kāds ir Latvijas teātris pašlaik, ko skatītāji grib redzēt.

«Man liekas, ka līdz galam simtprocentīgi mēs neviena neesam absolūti apmierinātas ar to, kādas ir nominācijas, bet katrā gadījumā mēs visas esam apmierinātas ar šo diskusiju un to, kāds ir teātra process šobrīd,» teica Radzobe.

Jau vēstīts, ka piektdien nosaukti gada balvas teātrī - «Spēlmaņu nakts» - 2014./2015.gada sezonas nominanti, to vidū ir visu profesionālo teātru pārstāvji. Nominanti izvirzīti 17 nominācijās.

Sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus izvirzīja žūrijas komisija piecu cilvēku sastāvā: teātra kritiķes Zane Radzobe, Ieva Rodiņa, Mārīte Gulbe, Undīne Adamaite un Maija Svarinska.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu