Baltijas jūrā avarējušās lidmašīnas «An-2» kabīnē fiksētais ietekmēs visu Lietuvas aviāciju (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Nīderlandes speciālistu uzņemtajā videomateriālā skaidri redzams, ka Baltijas jūrā avarējušās lidmašīnas «An-2» kabīnē atrodas alkohola pudeles, vēsta Lietuvas mediji.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Klaipēdas prokuratūras pārstāvji nākuši klajā ar informāciju, ka lidmašīnas pilots Ādolfs Mačulis negadījuma brīdī bijis 0,77 promiļu alkohola reibumā.

Sīkāku informāciju prokuratūras pārstāvji nesniedza, vien norādot, ka tiks veiktas papildus analīzes un informācija tiks precizēta.

Lietuvas Seima Nacionālās drošības un aizsardzības komisijas vadītājs Arturas Paulauskas norādījis, ka fakts par alkohola pudeļu klātbūtni lidmašīnā un pilota reibumu neesot iepriekš slēpts. Komisijas izmeklēšanas slēdzienā šis fakts esot norādīts otrajā lapaspusē.

«Mums tika dota iespēja iepazīties ar pirmstiesas izmeklēšanas materiāliem, kuros aprakstīts viss uzņemtais videomateriāls. Tur uzrādīts, ka lidmašīnas pilotu kabīnē redzamas pudeles ne tikai ar minerālūdeni,» sacījis Paulauskas.

Komisijas savāktā informācija tāpat ļaujot izdarīt secinājumu, ka lidmašīnu esot vadījis nevis Mačulis, kura asinīs konstatēts alkohols, bet bezvēsts pazudušasi Alvidas Selmistraitis. Uz jautājumu, kāpēc šī informācija iepriekš slēpta, Paulauskas skaidrojis: «Es jau teicu, ka piloti rīkojušies drosmīgi. Kā izpaužas viņu drosme, es negribētu publiski runāt, jo mūsu komisija pētīja nevis katastrofas iemeslus un apstākļus, bet glābšanas operāciju un visu, kas ar to saistīts.»

«Esmu šokā. Šis fakts atstās ietekmi uz visu Lietuvas aviāciju,» savu sašutumu neslēpj Lietuvas Transporta un komunikācijas ministrijas Katastrofas izmeklēšanas komisijas vadītājs Bronjus Merkis.Viņš esot redzējis visu uzņemto videomateriālu, un sākotnēji pudelēm neesot pievērsis uzmanību.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu