Imants Kalniņš: Krievijas agresija? Krievija šajā brīdī aizstāvas pret agresiju (2397)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Komponists Imants Kalniņš šogad nepiedalīsies tradicionālajās Imantdienās, jo nevēloties uz skatuves nest savu sarūgtinājumu par politiku un to, ka viņš nejūtas labi Latvijas valstī, vēsta TV3 Ziņas.

Kalniņš atzīst, ka šodienas Latvija viņam esot «liela vilšanās». Viņš uzskata, ka viena no lielākajām kļūdām bijusi Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) un NATO.

«Latvija kā NATO dalībvalsts ir pilnībā atbildīga, piemēram, par Lībijas iedzīvotāju izpostītajām mājām un sagrauto valsti. Par Lībijas bēgļiem. Un līdz ar to Latvijai bez ierunām ir jāpieņem šie cilvēki savā valstī. Es neredzu arī labumu no NATO līdzdalības un līdzdalības ES.

Arī skats uz notikumiem Ukrainā Kalniņam ir atšķirīgs no tā, kāds publiskajā telpā izskan vairākumam.

«Krievijas agresija? Krievija aizstāvas pret agresiju šajā brīdī. Jo tā saucamā Ziemeļatlantijas alianses tuvošanās Krievijas robežām ir ārkārtīgi liela bezkaunība.»

Prezidenta vēlēšanas Kalniņš vērtē pozitīvi. Viņš uzskata, ka jaunā prezidenta Raimonda Vējoņa pirmie uzdevumi būtu ierosināt konstitucionālu reformu, censties izdarīt mēģinājumu uzlabot valsts pārvaldes sistēmu. Otrkārt, prezidentam būtu jāierosina likvidēt nepilsoņu institūciju. Un, treškārt, prezidentam būtu jāierosina diskusija par Latvijas izstāšanos no ES un NATO.

Komentāri (2397)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu