Kas ir zēns, kurš Tunisijā nogalināja 38 tūristus? (196)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Students Seifedins Rezguiss, kurš bija viens no diviem uzbrucējiem Tunisijas kūrortā Susā, esot bijis parasts puisis, kurš ne ar ko neesot atšķīries no saviem vienaudžiem, noskaidrojuši ārvalstu mediji.

Puisis bijis liels futbola fans, kurš atbalstījis «Real Madrid» komandu, viņš mīlējis «break» dejas, viņam paticis kafejnīcās pļāpāt ar draugiem.

Taču zem «normāla zēna» ārienes slēpās radikālisms, kurš «eksplodēja» piektdienas uzbrukuma laikā, kad tika nogalināti 38 cilvēki.

Zēns aktīvi izmantojis sociālās saziņas vietnes. Radikāli puiša viedokļi atklāj, ka viņš vēlējies «likt cilvēkiem visā pasaulē ciest».

Līdz šā gada 1.janvārim puiša ieraksti sociālās saziņas vietnē «Facebook» liecina, ka viņu interesējis galvenokārt hiphops un futbols.

Tad pēkšņi viņš sācis publicēt radikālus vēstījumus par džihādu.Tas noticis laikā, kad viņš sācis apmeklēt mošejas, kurās sludinājuši radikāli mācītāji. Viens no ierakstiem liecina: «Ja mīlestība uz džihādu ir noziegums, ikviens var apgalvot, ka esmu noziedznieks».

Kāds cits ieraksts: «Varoņi ir kapos, īsti vīri - cietumos, nodevēji - pilīs».

2015.gada 1.janvārī ieraksts vēstīja: «Lai Dievs mani atņem šai netaisnajai pasaulei un liek visiem cilvēkiem pazust un liek viņiem ciest». «Cilvēki kādu atceras vienīgi tad, kad viņš nomirst».

Puiša ģimene ir šokā par notikušo, jo nekas neesot liecinājis par viņa briesmīgajiem nodomiem.

«Viņš bija jauks puisis, viņam patika «break» dejas un futbols. Viņam vajadzēja nodzīvot garu, laimīgu dzīvi,» sacījis puiša onkulis - 70 gadus vecais Ali Bin Muhameds Rezguiss.

Komentāri (196)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu