Grieķu ciešanas būs vēl lielākas, ja tiks «uzmesti» aizdevēji, teic Vilks (404)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Tā ir Grieķijas traģēdija, valsts ir tīrā haosā. Grieķu ciešanas būs vēl lielākas, ja valsts pametīs Eiropas Savienību un eirozonu, šādu pārliecību pauž bijušais Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks.

«Tā ir Grieķijas traģēdija , nevis Eiropas vai Latvijas traģēdija. Nelaime slēpjas tajā, ka kopš paša sākuma šīs Grieķijas valdības plāns bija «uzmest» aizdevējus un mainīt nosacījumus. Tauta tika radināta pie šāda viedokļa. Tauta tika mānīta,» sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» pauda bijušais ministrs.

Vilks norāda, ka Grieķijas valdības izsludinātais referendums ir pilnīgs strupceļš. Vienlaikus gan viņš uzsver, ka Grieķijas iespējamais bankrots nenotiks vienas dienas laikā.

«Tas [bankrots] tā uzreiz neparādīsies, tas būs pakāpeniski. Daudzi iedzīvotāji saprot, ka ciešanas būs vēl grūtākas, ja valsts nepildīs saistības un pametīs eirozonu,» teica Vilks.

Vienlaikus gan bijušais ministrs norādīja, ka Grieķijas lomu eirozonā nevajag pārvērtēt, jo tās ietekme ir salīdzinoši neliela un eirozonas stabilitāti nevar ietekmē.

Komentāri (404)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu