Bērziņš raksturo aizvadītos prezidentūras gadus (40)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien pēc tikšanās ar premjeri Laimdotu Straujumu («Vienotība»), atbildot uz žurnālistu jautājumiem, savu pilnvaru laiku raksturoja kā smagu darbu, kas šķietami nekad nebeidzas.

Premjere trešdien viesojās pie prezidenta pēdējā oficiālajā vizītē pirms Bērziņa pilnvaru beigām. Abas augstās amatpersonas slavēja savstarpējo sadarbību.

Bērziņš norādīja, ka «nevar iedomāties vēl atklātāku un labāku sadarbību, kāda bija ar premjeri».

Pēdējā oficiālajā tikšanās reizē amatpersonas apsprieda bēgļu, budžeta veidošanas, Grieķijas krīzes un Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē jautājumus.

«Savstarpējā sadarbībā centāmies atrast risinājumu ļoti sarežģītajiem jautājumiem. Es centīšos arī pēc pilnvaru beigām izteikt savu viedokli un redzējumu, ja premjere vēlēsies. Man ir pietiekami gara pieredze un spēja vērtēt pamatā finanšu sfēru,» sacīja Bērziņš.

Straujuma uzsvēra, ka augstu vērtē prezidenta viedokli par ekonomiku.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Valsts prezidenta amatā 3.jūnijā Saeima ārkārtās sēdē aizklātā balsojumā ievēlēja Zaļo un zemnieku savienības virzīto kandidātu pašreizējo aizsardzības ministru Raimondu Vējoni. Par viņu piektajā balsojumā balsis atdeva 55 deputāti. Vējonis tika ievēlēts arī ar opozīcijas balsīm, jo koalīcijai kopīga kandidāta nebija.

Vējonis svinīgo zvērestu parlamentā nodos 8.jūlijā Saeimas ārkārtas sēdē.

Bērziņš pirms pilnvaru beigām ticies ar vairākām augstām valsts amatpersonām, tostarp ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, Satversmes aizsardzības biroja priekšnieku Jāni Maizīti un citiem.

Bērziņa pilnvaras Valsts prezidenta amatā beigsies 7.jūlijā.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu