Skolēni izvēlas svešvalodas. Angļu valoda populārākā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šogad, līdzīgi kā iepriekšējos gadus, angļu valodas eksāmens saglabājis savu popularitāti skolēnu vidū. To bija izvēlējušies kārtot 13 600 skolēnu, kas ir piecas reizes vairāk nekā krievu valodu un teju desmit reizes vairāk nekā vācu valodu, portālu «Apollo» informē Valsts izglītības satura centra pārstāve Diāna Āboltiņa.

Interpretējot eksāmenu rezultātus, jāņem vērā, ka matemātika un latviešu valoda ir obligātie eksāmeni, kas jākārto visiem vispārējās vidējās izglītības ieguvējiem. Eksāmenus šajos mācību priekšmetos kārtoja vairāk nekā 14 000 skolēnu. Pārējos eksāmenus izvēlējās salīdzinoši neliels kārtotāju skaits. Tālab obligātajos centralizētajos eksāmenos vidējie rezultāti ir zemāki nekā izvēles eksāmenos, jo izvēles eksāmenos piedalās skolēni, kuri jūtas zinošāki šajos mācību priekšmetos, turpretim obligātajos jāpiedalās visiem.

Eksāmenu vidējo rezultātu samazinājums šogad angļu valodā, latviešu valodā un fizikā ir statistiski nenozīmīgs. Savukārt ķīmijā, bioloģijā un Latvijas un pasaules vēsturē vidējie rezultāti ir paaugstinājušies.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu