Lembergs ironizē par Vilka aizvainojumu (224)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ventspils mērs Aivars Lembergs pārmetis bijušajam finanšu ministram Andrim Vilkam nespēju veiksmīgi pildīt ministra pienākumus, tādējādi reaģējot uz Vilka izteikumu, nodēvējot Lembergu par «Latvijas Cipru».

Iepriekš ziņots, ka Lembergs paudis viedokli, ka Grieķijas parādus nāktos maksāt arī Latvijas iedzīvotājiem. Uz to reaģēja bijušais finanšu ministrs Andris Vilks, paužot pretēju nostāju šajā jautājumā.

Pēc Vilka domām Grieķijas galvenā motivācija ir neatdot parādus, kas varētu radīt kārdinājumu arī citām valstīm «laist pie varas populistus». Savukārt Lemberga apgalvojumus Vilks nosauca par aplamiem un populistiskiem, pašu Ventspils mēru nodēvējot par «Latvijas Cipru».

Savu viedokli šajā jautājumā Lembergs izklāstījis vietnē «www.aivarslembergs.lv».

«Latvijā ir tikai daži cilvēki, kurus skāris tā sauktā Latvijas veiksmes stāsta efekts. Viens no tiem ir bijušais finanšu ministrs Andris Vilks, kurš nule uzmeties par ekspertu Grieķijas valsts parādu krīzes komentēšanā,» teikts komentāra sākumā.

Pēc Ventspils mēra domām, Vilks situāciju Grieķijā raksturo kā traģēdiju un sāgu.

«Vilks pauž neapmierinātību par anarhistiski noskaņoto valdību, kas pretēji bijušā ministra savulaik piekoptajai bezierunu pakalpībai starptautisko aizdevēju priekšā cīnās par izdevīgākām prasībām un nosacījumiem savai valstij,» teikts Lemberga mājaslapā.

Tas, vai Grieķijas valdība darbojas veiksmīgi vai neveiksmīgi, pēc Lemberga domām esot «cits stāsts».

«Būtiskākais – tā mēģina panākt arī grieķu interešu ievērošanu. Pretstatā Latvijai, kas bijušā finanšu ministra Andra Vilka neprofesionālās finanšu politikas rezultātā joprojām nespēj atkopties no stagnācijas, kas izpaužas kā nespēja palielināt finansējumu virknei ikkatra cilvēka dzīvei svarīgu nozaru – veselības aprūpei, izglītībai, zinātnei, kultūrai u.c. jomām. Rezultātu mēs zinām kā simtiem tūkstošu valsts iedzīvotāju apzinātu izvēli – vienkārši emigrēt no Latvijas,» uzskata Lembergs.

Savukārt izteikumu, kurā Lembergs salīdzināts Grieķijas premjerministrs Aleksi Cipru, Ventspils mērs skaidro ar Vilka aizvainojumu.

«Ja bijušo finanšu ministru nevajātu aizvainojums par savas personības nepietiekamu novērtēšanu, iespējams, Vilks nebaidītos būt objektīvs un atzītu acīmredzamo – lai cik netīkams būtu Lembergs, tomēr viņa jau 27 gadus vadītajā pašvaldībā ir stabilākais finanšu stāvoklis starp visām Latvijas pašvaldībām: brīvi naudas līdzekļi pašvaldības budžetā veido 15 miljonus eiro un pašvaldības parādsaistības ir vienas no viszemākajām gan starp novadu, gan republikas pilsētu pašvaldībām valstī ­– tikai 2,59%.»

Vilka izteikumus Lembergs sauc par emocionāliem. «Ja Vilka emocionālajiem izteikumiem piemērotu arī faktus, kas objektīvi raksturo Lemberga saimniekošanas prasmi Ventspils pašvaldībā, tad, par nožēlu Vilkam, būtu jāsecina – ja Lembergs vadītu Grieķijas valdību, Grieķijas valdība būtu kreditors, nevis otrādi,» teikts slejas beigās.

Komentāri (224)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu