Bērziņam bijušas septiņas telefonsarunas ar ārvalstu kolēģiem (69)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Līdzšinējam Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, pildot augstā amata pienākumus, bijušas septiņas telefonsarunas ar ārvalstu kolēģiem, aģentūrai LETA pastāstīja prezidenta preses padomniece Līga Krapāne.

Kā liecina pārskats par prezidenta padarīto ārlietās, Bērziņam 2012.gada novembrī bijusi telefonsaruna ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti. Nākamā telefonsaruna Bērziņam norisinājās 2014.gada martā, kad viņš sarunājās ar ASV viceprezidentu Džo Baidenu. Savukārt divas dienas vēlāk, 8.martā, prezidentam bija telefonsaruna ar ASV prezidentu Baraku Obamu, Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu un Lietuvas prezidenti Grībauskaiti.

Tāpat 2014.gada martā prezidentam bijusi telefonsaruna ar Polijas prezidentu Broņislavu Komorovski. Nākamās telefonsarunas sekoja maijā, kad Bērziņš sazinājās ar toreizējo Turcijas prezidentu Abdulahu Gilu, kam sekoja telefonsaruna ar Grībauskaiti.

Savukārt 2014.gada augusta vidū prezidentam bija telefonsaruna ar Gruzijas prezidentu Giorgiju Margvelašvili

Jau ziņots, ka Bērziņš aprīļa sākumā paziņoja, ka atkārtoti nekandidēs uz Valsts prezidenta amatu. Šī bija pirmā reize atjaunotās Latvijas vēsturē, kad prezidents labprātīgi izvēlējās nekandidēt otrajam amata termiņam. Divus prezidenta pilnvaru termiņus pēc kārtas šajā amatā nav pavadījis tikai Valdis Zatlers, kuru publiski solīja atbalstīt, taču nepārvēlēja 10.Saeimas deputāti.

Zaļo un zemnieku savienības virzītais kandidāts Raimonds Vējonis par nākamo Valsts prezidentu tika ievēlēts 3.jūnijā. Viņu ievēlēja piektajā balsojumā, 55 deputātiem balsojot par.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu