Nedrīkst pieļaut, ka sākas sarunas par Grieķijas parādu norakstīšanu (268)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais finanšu ministrs Andris Vilks pēc notikušā referenduma Grieķijā arvien uzskata, ka notikušais ir liela traģēdija šai valstij. Viņš brīdina par sekām, kādas varētu būt, ja Eiropa kaut kādā veidā piekāpsies Grieķijai.

Vilks sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Panorāma» sacīja, ka nav saprotams, kāpēc tauta līksmojusi pēc notikušā referenduma. «Tas [referendums] atstās lielu ietekmi Grieķijā uz vairākiem gadiem, turklāt tam var būt vēl lielākas sekas, kas skars visu Eiropu,» sacīja viņš.

«Mēs nezinām pārējos kontekstus, kas var notikt, ja tiks palaisti groži vaļīgāk un sāksies sarunas par kaut kādu parādu norakstīšanu un reformu izbeigšanu. Tas var atstāt ietekmi uz Portugāli, kur drīz vēlēšanas, kā arī Spāniju un Īriju,» turpināja bijušais ministrs.

Vilks uzsvēra, ka nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut, ka grieķi ievelk Eiropu garās un bezcerīgās diskusijās.

«Tas ir jautājums par Eiropas vienotību. Nākotnē var būt runas par Eiropas pamatu revidēšanu, tāpēc Eiropai tagad jābūt spēcīgai un skaidrai pozīcijai. Jā būs jādomā par palīdzību, par humanitāro palīdzību, bet nevar pieļaut, ka Grieķijai tiek panākts pretī. Nākotnē vēlēšanu rezultāts pāris svarīgās valstīs var novest pie viļņošanās Eiropā,» skaidroja bijušais politiķis.

Komentāri (268)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu