Mazdārziņi zem zemes - dārzeņu audzēšana Londonas pazemē (10)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/growingunderground

Jau drīzumā tirdzniecībā nonāks augi un dārzeņi, kas auguši vietā, kuru tās saimnieki dēvē par «pasaulē pirmo urbāno pazemes fermu». Dārzeņi auguši apmēram 33 metrus dziļi zem Londonas ielām, pamestos kara laika tuneļos.

Neparastās idejas autori ir divi uzņēmēji Ričards Balards un Stīvens Drings, kā arī atzīts Michelin zvaigžņu līmeņa šefpavārs Maikls Rū juniors. Viņu ideja bija atrast vietu, kur Londonā videi draudzīgā veidā audzēt svaigus augstas kvalitātes dārzeņus.

Trijotne uzdūrās informācijai par II pasaules kara laika bumbu patvertnēm, kas mūsdienās bija pamestas. Savulaik tur vieta briesmu gadījumā bija paredzēta vairāk nekā astoņiem tūkstošiem cilvēku. Tagad tur ierīkoti mazdārziņi, kur aug zirņi, dažādi dīgsti, redīsi, koriandrs, selerijas, pētersīļi un daudzi citi augi.

Dārzeņi tiek gatavināti, izmantojot mākslīgo saulesgaismu visu cauru gadu. Pazemē tos neietekmē ne slikti vai mainīgi laika apstākļi, ne gadalaiku maiņa.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu