NA asi nosoda piekāpšanos bēgļu jautājumā (261)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»—«TB/LNNK» (NA) asi nosoda partiju «Vienotība» un Zaļo un zemnieku savienības ministru pieņemto lēmumu pakļauties «brīvprātīgo kvotu» absurdam un uzņemt Latvijā 250 bēgļus no Ziemeļāfrikas, liecina apvienības paziņojums medijiem.

NA uzskata, ka valdības vairākuma pieņemtais lēmums paredz bezierunu kapitulāciju un valsts nacionālo interešu ignorēšanu.

«Latvija pagājušā gadsimta laikā pret savu gribu ir uzņēmusi proporcionāli vairāk imigrantu nekā ikviena cita Eiropas Savienības valsts. Tā ir Latvijas īpašā situācija, kas jaunu cittautiešu imigrāciju mūsu valstī padara sevišķi bīstamu, un tādēļ ir pilnīgi nepieļaujama,» norāda NA frakcijas vadītājs Raivis Dzintars.

Dzintars arī norāda, ka «Latvijai, līdzīgi kā Bulgārijai un Ungārijai, sarunās ar Eiropas Komisiju jāpastāv uz īpašiem nosacījumiem.»

Lai arī premjerministre Laimdota Straujuma (V) uzsver lēmuma ārkārtējo raksturu, tomēr šāda piekāpšanās var kalpot par pamatu jaunu «bēgļu kvotu» uzspiešanai nākotnē, uzskata NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš. Tādēļ NA frakcija aicina koalīcijas partnerus vienoties par daudz stingrāku kārtību, kādā līdzīgos gadījumos lēmumi būtu pieņemami nākotnē.

Dzintars norāda, ka frakcija strādās pie grozījumiem normatīvos aktos, lai turpmāk lēmumu pieņemšana patvēruma piešķiršanas jautājumos būtu iespējama tikai ar Saeimas balsojumu.

Komentāri (261)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu