Vasaras skolā ārzemju studenti apgūs latviešu valodu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No 13. līdz 22.jūlijam Latvijas Universitātes (LU) Pirmsstudiju mācību centrs un LU Valodu centrs sadarbībā ar Latviešu valodas aģentūru rīko "Latviešu valodas un kultūras vasaras skolu 2015", kas dos iespēju studentiem no ārzemju augstskolām uzlabot savas latviešu valodas zināšanas, portālam "Apollo" pastāstīja LU Pirmsstudiju mācību centra pārstāve Sarmīte Miltiņa.

13.jūlijā plkst. 12.00 Raiņa bulvārī 19 notiks vasaras skolas atklāšanas pasākums, kurā piedalīsies LU zinātņu prorektors prof. Indriķis Muižnieks, Latviešu valodas aģentūras direktors prof. Jānis Valdmanis, LU Valodu centra direktore Laila Niedre, LU Pirmsstudiju mācību centra direktore Sarmīte Miltiņa, latviešu valodas pasniedzējas Inta Līsmane un Sandra Godiņa, kā arī vasaras skolas dalībnieki.

Vasaras skola ir paredzēta ārzemniekiem ar latviešu valodas priekšzināšanām, un šogad tajā latviešu valodu apgūs dalībnieki no Francijas, Igaunijas, Ķīnas Tautas Republikas, Somijas, kā arī Vācijas. 10 dienu laikā audzēkņi apmeklēs intensīvos latviešu valodas kursus, kā arī gūs ieskatu Latvijas vēsturē, mākslā un folklorā, paredzēti arī Rīgas muzeju apmeklējumi un izbraukuma seminārs uz Ventspili. Noslēgumā - latviešu valodas zināšanu pārbaude un apliecību izsniegšana.

Vasaras skolas mērķis ir uzlabot un nostiprināt latviešu valodas zināšanas un izpratni par Latviju ārzemju augstskolu studentiem, kas latviešu valodu apgūst savas dzimtenes universitātēs, kā arī Latvijas augstskolu ārzemju studentiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu