Kvoruma trūkuma dēļ Saeima neuzdod valdībai skaidrot lēmumu par bēgļu uzņemšanu (154)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kvoruma trūkuma dēļ deputāti neuzdod valdībai skaidrot lēmumu par bēgļu uzņemšanu, aģentūra BNS uzzināja parlamentā.

Saeimas ārkārtas sēdē ceturtdien, kuru trešdien ar 45 deputātu parakstu sasauca opozīcijas partijas, kā arī Nacionālā apvienība, netika pieņemts lēmums par uzdevuma došanu valdībai par bēgļu jautājuma skaidrošanu.

Par sagatavoto lēmumprojektu balsoja 41 deputāts un atturējās divi, bet pārbaudot reģistrāciju konstatēts, ka uz sēdi ieradušies 68 deputāti.

Deputāti, kuri bija ieradušies uz Saeimas sēdi un nepiedalījās balsojumā, bija no «Vienotības» un Zaļo un zemnieku savienības, jeb partijām, kuras arī valdībā atbalstīja bēgļu uzņemšanu Latvijā.

Jau ziņots, ka prezidijs bija sasaucis ārkārtas sēdi, kurā valdībai tiks uzdots sniegt skaidrojumu saistībā ar lēmumu Latvijā uzņemt 250 bēgļus.

Saeimas lēmumprojekts paredzēja uzdot Ministru kabinetam līdz šā gada 13.jūlijam sagatavot un iesniegt Saeimai detalizētu ziņojumu par bēgļu uzņemšanu Latvijā no Āfrikas un citiem bēgļu izcelsmes reģioniem, rīcības plānu bēgļu izmitināšanai un integrācijai Latvijas sabiedrībā, kā arī pamatot finansiālās izmaksas un sniegt skaidrojumu, no kādiem valsts budžeta līdzekļiem tiks segtas bēgļu izmitināšanas un integrācijas izmaksas 3 gadu periodā.

Tāpat lēmumprojekts paredz līdz 2015.gada 14.jūlijam sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, kuras ietvaros Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai būtu jāsniedz ziņojums par bēgļu uzņemšanu Latvijā no Āfrikas un citiem bēgļu izcelsmes reģioniem.

Komentāri (154)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu