Vai tuvāko nedēļu laikā atgriezīsies svelme - jaunākās prognozes (98)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šobrīd laika apstākļu prognozes liecina par to, ka karstums tuvāko divu nedēļu gaitā maz iespējams, portāls «Apollo» uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Šodien noslēdzas jūlija pirmā dekāde. Tās lielāko daļu gaisa temperatūra pieturējās ap normu un virs normas, karstajās aizvadītās nedēļas nogales dienās pakāpjoties pat vairāk nekā 6 grādus virs normas.

Gaisa temperatūra nākamās divas nedēļas biežāk pieturēsies pat nedaudz zem normas, reti būs augstāka par normu. Mūsu reģionā valdīs tā sauktā rietumu gaisa masu plūsma, un laika apstākļus noteiks cikloni, kas no Atlantijas okeāna pāri Eiropas ziemeļu daļai virzīsies uz austrumiem.

Šādos apstākļos bieži debesis aizklās mākoņi, līs un pūtīs brāzmains vējš, savukārt gaisa temperatūra visbiežāk dienas laikā nepārsniegs +17...+22 grādus, bet atsevišķās dienās, kā šodien, kad ciklona centrs atrodas ļoti tuvu Latvijas teritorijai, debesis lielākoties būs mākoņainas, un diena nebūs siltāka par +13...+18 grādiem.

Starp cikloniem būs kāda diena, kad debesis vairāk skaidrosies un saulainos apstākļos termometra stabiņš pakāpsies augstāk, tomēr šādi laika apstākļi nepieturēsies ilgstoši.

Līdz ar to jaunnedēļ katru dienu kādā no Latvijas reģioniem gaidāms īslaicīgs lietus, atsevišķās vietās arī ar pērkona negaisu, brāzmaināku vēju un iespējama arī krusa. Mazāk līs nedēļas sākumā un vidū, bet plašākas nokrišņu zonas Latvijas teritoriju šķērsos nedēļas izskaņā.

Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz +8...+13 grādiem, nedaudz siltāk būs piekrastes rajonos, savukārt dienas laikā gaiss, kā jau minēts iepriekš, iesils lielākoties līdz +17...+22 grādiem, nedēļas pirmajā pusē, saulainākos apstākļos atsevišķos rajonos līdz +23...+24 grādiem, bet nedēļas izskaņā atkal varētu būt vēsāks un vējaināks laiks.

Komentāri (98)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu