Aizvadīta festivāla «LMT Summer Sound» pirmā diena (39)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: liepajniekiem.lv

10.jūlijā Liepājas pludmalē sākās vasaras festivāls «LMT Summer Sound», kurā uz četrām skatuvēm kāpa gan latviešu, gan ārzemju mākslinieki.

Piektdienas vakara galvenie mākslinieki uz LMT skatuves bija somu simfoniskā metāla grandi «Apocalyptica», kuri Liepājas pludmalē sniedz vienreizēju un virtuozu čellu skaņu piepildītu uzstāšanos. Pēc viņiem liepājniekus un Liepājas viesus priecēja kaimiņzemes roka leģendas «Mumiy Troll» ar Iļjas Lagutenko smeldzīgi romantisko balsi.

Uz galvenās skatuves uzstājās arī pašmāju mākslinieki «Elektro Folk», kā arī grupa «bet Bet». Festivāla īpašie viesi bija pašmāju repa apvienība «Olas».

Kā norāda festivāla organizatori, neskatoties uz vējaino laiku un lietainajām debesīm festivāla apmeklētāji baudīja lieliskus koncertus.

Organizatori uzsver, ka šī ir bijusi viena no grūtākajām festivāla uzbūvēm. Vējš, kurš jau no pirmdienas plosījās Liepājā, savu kulmināciju sasniedza tieši ceturtdienas vakarā, kad noritēja svarīgākie uzbūves darbi. Tomēr neskatoties uz to, uzbūve tika veiksmīgi pilnā apmērā pabeigta ar nelielām izmaiņām programmā, festivāls piektdienas vakarā vēra vaļā vārtus un sagaidīja apmeklētājus.

Neskatoties uz laika apstākļiem, festivāls pirmajā dienā pulcējis līdzīgu apmeklētāju skaitu kā pagājuša gadā, bet tā kā prmo reizi festivāla teritorijā notiek «Jūras svētki» un laika apstākļi ir uzlabojušies, tad festivāla organizatori sagaida papildus apmeklētāju pieplūdumu.

Grupa «Apocalyptica», neskatoties uz tehniskiem sarežģījumiem, kuru dēļ nācās nomainīt uzstāšanās skatuves, sniedza lielisku un emocijām bagātu koncertu. Uz kuru grupas tālākie fani bija mērojuši pat 500km lielu attālumu. Pati grupa dalījās iespaidos par to, ka Liepāja ir lieliska un skaista pilsēta un lai arī latviešu fani ir mazliet kautrīgāki kā citu valstu fani, tie tomēr sagaidījuši grupu sirsnīgi un ar skaļām ovācijām.

«Mumiy Troll», kuri Liepājā jau ir uzstājušies arī iepriekš, festivāla apmeklētājus priecēja ar skaistu koncertu teju divu stundu garumā. Izpildot gan dziesmas no jaunā albuma, gan leģendāros un publikas iemīļotos hitus, grupa noslēdza pirmās dienas galvenās skatuves mākslinieku uzstāšanos.

«LMT Summer Sound» festivāla otrajā dienā paredzēta plaša «Jūras Svētku» programma, kura visiem liepājniekiem un Liepājas viesiem ir pieejama bez maksas, tās ietvaros notiks košais «Alpina krāsu skrējiens», kurā aicināts piedalīties ikviens, kā arī «Cēsu Alus Air Guitar» čempionāts, Ledus Neptūna veidošana, Liepājas PopRok skolas meistarklases, iespaidīgs izpletņlēcēju šovs, futnets un citas sportiskas aktivitātes. Vakarā uz «LMT Summer Sound» skatuvēm kāps «Nioco&Vinz», Aminata, Musiqq, Fēlikss Ķiģelis, Astro’n’Out un daudzi citi.

šeit

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu