Brīnumgardi vistas filejas plācenīši ar svaigiem vasaras salātiem (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kas var būt labāks par izcili gardu, ātri pagatavojamu un veselīgu maltīti savai ģimenei? Turklāt recepte ir pilnveidota, lai nodrošinātu nepieciešamo dienas vitamīnu devu reproduktīvās veselības uzlabošanai kā sievietēm, tā vīriešiem. Skrien uz mazdārziņu vai tirgu pēc svaigiem dārzeņiem un zaļumiem, laiks gatavot un vitaminizēties! Šis ēdiens tiešām neliks vilties, jo iznākums ir pārsteidzošs - tas ir izcils garšas baudījums!

VISTAS FILEJAS PLĀCENĪŠI:

Nepieciešams:

  • 200g vistas filejas;

  • 1 paprika (var arī neizmantot šo sastāvdaļu);

  • 1 ola;

  • 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes;

  • 70g rīvēta Holandes siera;

  • Liela buntīte ar pētersīļiem;

  • Ķiploks;

  • Šķipsniņa sāls un piparu.

Pagatavošana:

  1. Sagriež mazos kubiņos vistas filejas gabaliņus, paprikas kubiņus, sasmalcina pētersīļus un sarīvē ķiploku. Visas sagatavotās sastāvdaļas liek bļodā, apmaisa. Pēc tam pievieno olu un kartupeļu cieti, visu kārtīgi samaisa. Kā pēdējo sastāvdaļu pievieno rīvētu sieru un garšvielas. Plācenīšu masa ir gatava.

  2. Uz pannas, nelielā eļļas daudzumā apcep gatavo masu. Viens plācenītis ir apmēram viena liela ēdamkarote ar pagatavoto masu. Apcep zeltaini brūnus no abām pusēm un gatavs, garšo lieliski!

SVAIGIE VASARAS SALĀTI AR ZAĻUMU MĒRCI:

Nepieciešams:

  • 300g brokoļu;

  • 300g puķkāpostu;

  • 80g valriekstu;

  • Puse citrona;

  • Tējkarote medus;

  • Buntīte ar pētersīļiem un dillēm;

  • Mīkstais siers Fitaki.

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē pannu. Nelielā olīveļļas daudzumā, apcep brokoļus un puķkāpostus, sagrieztus rozetītēs. Galvenais, nedrīkst pārcept! Dārzeņiem jābūt kraukšķīgiem, viegli apceptiem.

  2. Kamēr apcepas brokoļi un puķkāposti, bļodiņā gatavo mērci.

Mērce: bļodā liek tējkaroti medus, pusi citrona sulas, šķipsniņu sāls, smalki sakapātus pētersīļus un dilles. Visu samaisa un ļauj 10min. ievilkties.

  1. Kad dārzeņi ir gatavi, tos atdzesē. Pēc tam pārlej ar sagatavoto mērci un viegli iemaisa.

  2. Pāri kaisa viegli grauzdētus valriekstus un kubiņos sagrieztu svaigo sieru Fitaki.

Salāti ir viegli un ātri pagatavojami, kopējais gatavošanas laiks abiem ēdieniem ir 35 - 45min. Turklāt garša ir pārsteidzoša – svaigi, sātīgi un pats galvenais – veselīgi!

Lai labi garšo!

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu