«Germanwings» katastrofas upuru ģimenes pieprasa lielākas kompensācijas (19)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Advokāts, kurš pārstāv daļu no Vācijas nacionālās aviokompānijas «Lufthansa» zemo cenu meitsabiedrības «Germanwings» lidmašīnas katastrofā bojāgājušo ģimenēm, paziņojis, ka «Lufthansa» piedāvātā kompensācija upuru ģimenēm -25 000 eiro - ir pārāk zema, un tā ir jāpalielina līdz 200 tūkstošiem eiro.

«Jūs nebūsiet pārsteigts, ka mani klienti ir likuši man noraidīt šo nepiemēroto piedāvājumu,» vēstulē «Germanwings» advokātam, kas nonākusi žurnālistu rīcībā, raksta «Germanwings» advokāts Elmārs Gīmulla, kurš pārstāv 35 upuru ģimenes.

Laikrakstam «Bild» Gīmulla sacījis, ka kompensācijai jābūt vismaz 200 tūkstošiem eiro.

Jau ziņots, ka «Lufthansa» ir piedāvājusi tās meitaskompānijas » Germanwings » lidmašīnas katastrofā martā bojāgājušo cilvēku ģimenēm 25 000 eiro lielu kompensāciju katrai, bet ģimeņu advokāti jau iepriekš šo piedāvājumu nosaukuši par «pilnīgi neatbilstošu».

Francijas prokuratūra ir paziņojusi, ka «Germanwings» Barselonas-Diseldorfas reisa lidmašīnas «Boeing 737» katastrofu, kurā gāja 150 cilvēki, tīši izraisījis tās otrais pilots Andreass Lubics, kurš cieta no depresijas. Aviokatastrofā Francijas Alpos 24.martā zaudēja dzīvību 144 pasažieri un seši apkalpes locekļi.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu