«Laba Daba» uzstāsies pankroka grupa «Subhumans» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 31. jūlija līdz 2. augustam Līgatnes pagasta LU atpūtas kompleksā «Ratnieki» notiekošajā starptautiskajā mūzikas festivālā «Laba Daba» uzstāsies ietekmīgā pankroka apvienība «Subhumans» no Lielbritānijas, portālam «Apollo» vēsta festivāla organizatori.

Anarho-pankroka grupa «Subhumans» savu muzikālo darbību uzsāka 1980. gadā, apvienojoties grupu «The Mental» un «The Stupid Humans» dalībniekiem. «Subhumans» vokālists un līderis Diks Lukass (Dick Lukas) ir arī izdevniecības «Bluurg» radītājs un ska/punk grupas «Citizen Fish» dalībnieks un dibinātājs. Pirmais ieraksts «Demolition War» tika izdots 1981. gadā un, lai arī «Subhumans» nevar lepoties ar lielu diskogrāfiju un lielākā daļa albumu izdoti astoņdesmitajos gados, apvienība ieguvusi kulta statusu krietni aiz savas valsts robežām un ir viena no nedaudzām Lielbritānijas punk grupām, kura pamatīgi ietekmējusi Kalifornijas pankroka mūzikas skatuvi – viņus par savu iedvesmas avotu min apvienība «NOFX», kā arī nesen grupas «Neurosis» līderis Skots Kellijs (Scott Kelly) minējis «Subhumans» kā vienu no desmit visu laiku ietekmīgākajām Lielbritānijas grupām.

Ar «Subhumans» festivāls «Laba Daba» turpina tradīciju katru gadu klausītājiem piedāvāt kādas nozīmīgas pankroka žanrā spēlējošas grupas koncertu – līdz šim festivālā uzstājušās tādas apvienības kā trešā viļņa ska aizsācēji «The Toasters» un pankroka grandi «Adolescents» no ASV un «SNFU» no Kanādas.

Starptautiskais mūzikas festivāls «Laba Daba» no 31. jūlija līdz 2. augustam notiks Līgatnes pagastā, LU atpūtas kompleksa «Ratnieki» teritorijā. Biļetes uz festivālu pieejamas visās «Biļešu serviss» kasēs un interneta vietnē www.bilesuserviss.lv, kā arī klubā «Nabaklab» Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12.

www.labadaba.lv

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu