Šonedēļ notiks atvadīšanās no pedagoģes Anitas Garančas (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Atvadīšanās no vokālās pedagoģes un dziedātājas Anitas Garančas notiks ceturtdien, 30.jūlijā, plkst.14 Rīgas krematorijas Lielajā zālē, informēja Latvijas Nacionālajā operā (LNO).

Jau ziņots, ka 66 gadu vecumā mūžībā aizgājusi vokālā pedagoģe un dziedātāja Garanča. Viņa bijusi ilggadējā LNO vokālā pedagoģe un skolojusi lielāko daļu Nacionālās operas solistu.

Kā informēja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile, LNO solistu vokālā pedagoģe Garanča ir izaudzinājusi daudzus patiesi izcilus operas māksliniekus, sniedzot viņiem vērtīgus padomus vokālās meistarības padziļināšanā. Garančas audzēkņi šobrīd dzied uz pasaules nozīmīgākajām operas skatuvēm Ņujorkā, Milānā, Vīnē, Parīzē, Londonā un citās metropolēs.

Garančas nodarbības apmeklējuši gan daudzi ārvalstu dziedātāji, gan arī latviešu solisti Maija Kovaļevska, Evija Martinsone, Inga Šļubovska, Kristīne Gailīte, Ilona Bagele, Viesturs Jansons, Krišjānis Norvelis, Baiba Berķe, Ieva Parša, Irma Pavāre, daudzi citi Latvijā pazīstami dziedātāji, aktieri un Anitas meita - pasaulslavenais mecosoprāns Elīna Garanča.

Viņas audzēkņi atzīst, ka Anita Garanča ar savu augsto profesionalitāti un sirds siltumu palīdzējusi attīstīt ne tikai viņu balsis, bet arī personību.

Garanča 1973.gadā absolvējusi Latvijas Mūzikas akadēmijas kordiriģentu nodaļu, bet 1982.gadā ieguvusi diplomu vokālajā mākslā, bijusi kamerkora «Ave Sol» un Filharmonijas soliste. Garanču par savu skolotāju sauc arī liela daļa Latvijas dramatiskā teātra aktieru. LNO izcilā skolotāja strādāja kopš 1996.gada. Garanča bijusi augstu novērtēta profesore arī Latvijas Mūzikas akadēmijā un Latvijas Kultūras akadēmijā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu