Vēl nebijis notikums! Festivālā «Laba Daba» precēsies četri pāri (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

No 31. jūlija līdz 2. augustam Līgatnes pagasta «Ratniekos» notiekošais starptautiskais mūzikas festivāls «Laba Daba'» jau tā norises pirmajos gados ieguvis ģimenēm draudzīgākā festivāla statusu. Kā portālam «Apollo» vēsta pasākuma organizatori, šī gada festivālā, pirmo reizi tā vēsturē, tiks svinētas arī četru pāru kāzas.

Festivālam ir bezgala daudz jauku piemēru, sākot jau no festivāla pirmsākumiem – tajā tikuši izteikti organizēti un neorganizēti bildinājumi, un mīlošās ģimenēs aug mazuļi, kurus sauc par Labas Dabas mazuļiem. Tagad ir pienācis laiks «jā» vārdam! Jūnija sākumā pie Laba Daba organizatoriem pieteicās pāris, kurš izteica vēlmi apprecēties festivālā. «Mazliet apdomājām un nolēmām – kāpēc nē? Izdomājām, ka ar prieku un labiem notikumiem ir jādalās, un aicinājām arī citus nopietnus, nobriedušus pārus, kuru starpā valda saskaņa, pieteikties uz iespēju sarakstīties Labā Dabā», norāda festivāla organizatori. «Sākotnēji gan mazliet bažījāmies par sabiedrības reakciju, bet cilvēki uz uzsaukumu reaģēja ļoti pozitīvi, un uz sarakstīšanos pieteicās vēl trīs pāri.»

Sestdien pa dienu notiks četras ceremonijas

Tās vadīs Līgatnes novada Dzimtsarakstu nodaļa. Ceremonijas nenotiks vienlaicīgi, bet tās plānotas pēc kārtas, pa vienai. Pirmais pāris, kuriem pateicoties kāzas festivālā tiks svinētas, Herbe un Zane stāsta, kādēļ izvēlējušies precēties tieši festivālā. «Tā kā mums abiem nepatīk kāzu tradīcijas, bet patīk festivāli, tad bijām vienisprātis, ka kāzām jānotiek Labā Dabā! Pie tam būsim pirmie, kas oficiāli to izdara kādā no Latvijas festivāliem. Kā arī vienīgais veids, kā ielūgt visus draugus uz kāzām, ir organizēt tās festivālā, neraizējoties par kāzu galdu un izklaižu programmu. Prieks, ka mūsu trakajai idejai ir pievienojušies vēl trīs pāri.» Pāru pieeja svinību plānošanā gan ir atšķirīga - citi par sīkumiem nedomā un nesatraucas, bet ir pāri, kas pēc ceremonijas organizē arī svinību galdu un organizē dažādus mazos kāzu smalkumus un aktivitātes. Jebkurā gadījumā, kāzu svinības nebūs tradicionālas, īpaši neizcelsies uz pārējā festivāla fona un netraucēs pārējiem festivāla apmeklētājiem.

Savukārt jau precētajiem pāriem ar bērniem festivāls apkopojis interesantākās lietas, kas domātas tieši ģimenēm. Sestdien, 1.augustā diena sāksies ar «Jēkaba Nīmaņa dziesmas bērniem» muzikālo izrādi. Izrāde būs skatāma uz Suņa skatuves, kas atrodas lielajā šķūnī. Komponista Jēkaba Nīmaņa speciāli bērniem veltītajā koncertprogrammā ietilps dungojamas, dejojamas un līdzi skaitāmas orģinālkompozīcijas ar latviešu dzejnieku Jāņa Baltvilka un Ineses Zanderes tekstiem no speciāli bērniem veltītās dzejas.

Kino mājā šogad būs skatāmas ne tikai filmas pieaugušajiem par tēmu «Vīrietis», bet arī plaša multiplikācijas filmu programma bērniem sadarbībā ar Kinomuzeju. Kinomuzejs būs parūpējies arī par animācijas darbnīcu pašiem mazākajiem festivāla apmeklētājiem. Kino māja savu vietu nemaina un arī šogad atradīsies Krogus mājā pie centrālā laukuma.

Visiem, kam patīk dejot un kustēties, īpaši pie sirds ies deju studijas «Happy dance studio» deju meistarklases. Tās sestdienas rītā norisināsies Kraukļa ligzdā, kas atrodas iepretim iekšējām stāvlaukumam. Deju meistarklasēs būs skatāmi dažādi interesantu deju paraugdemonstrējumi, iespēja iemācīties pasaulē populāru deju soļus un kopīgi izdejoties līdz patīkamam pagurumam.

Savukārt kopumā par bērniem tīkamāko skatuvi, apmeklētāji iepriekšējos gados atzinuši folka mūzikas skatuvi jeb Eža skatuvi, kas atrodas iepretim radošo darbnīcu pļavai, blakus bērnudārzam. Šogad uz Eža skatuves būs dzirdams gan koris, gan populārie The Sound Poets, publiku afrikāņu ritmos iekustinās Nils Īle, un ar tradicionālo kultūru iepazīstinās folkloras kopa Skandinieki.

Visas aktivitātes un pilnu festivāla muzikālo programmu var aplūkot oficiālajā mājas lapā: www.labadaba.lv. Biļetes nopērkamas visās Biļešu servisa kasēs un internetā: www.bilesuserviss.lv, kā arī par draudzīgāku cenu klubā Nabaklab. Domājot par ģimenēm, šogad ir paaugstināts vecuma slieksnis bērniem, kuriem festivāla biļete nav jāpērk. Bērniem līdz 13 (ieskaitot) gadu vecumam ieeja festivālā pieaugušo pavadībā ir bez maksas.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu