Pie Zviedrijas krastiem atrasta Krievijas zemūdene (357)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ianmyles, CC BY-SA 2.0

Zviedrijas austrumu piekrastē jūras dzelmē atrasta apmēram 20 metrus gara ārvalstu zemūdene ar uzrakstiem kirilicā, liecina informācija zviedru vraku pētnieku - nirēju organizācijas «Ocean X-team» mājas lapā.

Organizācija norāda, ka zemūdenei nav ārēju bojājumu pazīmju, un visas tās lūkas ir aizvērtas. «Tāpēc mēs bažījamies, ka apkalpe varēja neizglābties pirms peldlīdzeklis nogrima,» teikts paziņojumā.

Zviedrijas jūras spēki pēc «Ocean X-team» video materiāla izpētes apliecinājuši, ka tā ir ārvalstu zemūdene, vēsta laikraksts «Expressen newspaper».

Kā ziņots, pagājušajā vasarā pie Zviedrijas krastiem tika pamanīta ārvalstu zemūdene, taču Zviedrijas armija nespēja to atrast, lai arī meklēšana notika vairākas dienas.

Nekad netika atklāts, kādas valsts zemūdene tā bija, taču plaši izskanēja minējumi, ka tā varētu būt bijusi Krievijas zemūdene. Maskava to noliedza.

Komentāri (357)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu