Ļoti satraucoša tendence Lielbritānijā: 66% pilotu sirgst ar garīgām saslimšanām (38)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Muffet, CC BY-SA 2.0

Pēdējo piecu gadu laikā no darba atbrīvoti 350 britu piloti, kas cieš no garīgām slimībām. Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad 27 gadus vecais vācu pilots Andreass Lubics apzināti ietriecās Francijas Alpos, nogalinot 150 lidmašīnas pasažieru, ziņo «Dailymail».

Pēdējo piecu gadu laikā pilotu, ar garīgām problēmām, skaits audzis līdz 66 procentiem. Britu Aviācijas dienests pieņēmis jaunu regulējumu, proti, gaisa kuģu pilotiem ir tiesības lidot atkārtoti, ja tiek atzīsta to depresijas pārvarēšana. Lai nu kā, esot strikti noteikumi, pēc kuriem tiek noteikts, vai pilots var lidot.

Dati attiecas tikai uz tiem pilotiem, kuru garīgās saslimšanas tika atklātas. Kā medijiem stāstīja bijušais pilots, kurš pašlaik strādā kā aviācijas konsultants, garīgās veselības pārbaudes aviācijas nozarē līdz šim nebija obligāti nepieciešamas.

Lai gan pašnāvības pilotu vidū neesot nekas neparasts, pašnāvība apvienojumā ar slepkavību esot retums. Ja pilots piedzīvojis smagu saslimšanu, tad medicīnas sertifikātu var dabūt vien tad, kad medicīnas darbinieks pilotu atzinis par pilnīgi veselu.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu