8 veidi, kā izmantot kafijas biezumus (un runa nav tikai par skaistumkopšanu!) (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēc tam, kad esi iztukšojusi savu brokastu kafijas tasi, nesteidzies to uzreiz mazgāt – kafijas biezumus var izmantot vēl un vēl!

1.Augu mēslošana

Iestrādā kafijas biezumus augsnē ap augiem, lai uzlabotu drenāžu, gaisa cirkulāciju un uzturētu vienmērīgu mitruma līmeni. Skābu vidi mīlošiem augiem kā acālijas vai gardēnijas droši vari tos likt uzreiz pa tiešo no krūzes, savukārt pērējiem istabas augiem biezumus vēlams iepriekš «izskalot».

2.Atsvaidzini savu ledusskapi

Ieliec biezumus auduma maisiņā vai mazā bļodiņā un ievieto to savā ledusskapī – biezumi uzsūks sevī nelabās smakas un lieko mitrumu.

3.Aizbaidi... skudras!

Izrādās, ka no skudrām var atbrīvoties, apkaisot viņu pūzni ar kafijas biezumiem – čaklās darbones bēgs prom kā no uguns!

4.Padari spožus katlus un pannas

Piedegušos un taukainos katlus un pannas viegli var dabūt spīdošus, ja ieber tajos kafijas biezumus, bet pēc tam izberž ar sūkli. Dabīgs un efektīvs veids, kā atbrīvoties no «grūtiem netīrumiem»!

5.Ietonē neapstrādātu koku

Ar kafiju ir iespējams ietonēt nelakotu koku, tādējādi piešķirot tam skaistu, dabīgi tumšu toni.

6.«Aizkrāso» skrāpējumus uz mēbelēm

No skrāpējumiem uz tumšām mēbelēm ir iespējams atbrīvoties, ar vates kociņu uzklājot uz bojātajām vietām kafijas biezumus. Ļauj tiem 5-10 minūtes ievilkties, bet pēc tam noslauki ar lupatiņu.

7.Atbrīvo ādu no atmirušajām šūnām

Pievieno kafijas biezumiem ekstra virgin olīveļļu vai jebkuru citu auksta spieduma eļļu un ierīvē ar to savu ķermeni un seju - āda kļūs maiga, turklāt iegūs patīkamu kafijas aromātu.

8.Atvieglo kamīna tīrīšanu

Ar kafijas biezumiem kamīna tīrīšanu ir iespējams padarīt krietni vien raitāku un «nešmucīgāku». Proti, uzberot tos virsū pelniem, tie vairs nelidos apkārt pa visu istabu, un būs daudz vieglāk tos saslaucīt.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu