Izskan baumas par jauno «Latvijas gāzes» vadītāju; baumo pat ASV (208)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par ekspremjera Aigara Kalvīša iespējamo kļūšanu par jauno Latvijas dabasgāzes apgādes kompānijas «Latvijas Gāze» (LG) valdes priekšsēdētāju runājot pat ASV, ceturtdien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» teica ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola.

Uz jautājumu, vai arī ministre dzirdējusi baumas, ka Kalvītis būs jaunais LG vadītājs, Reizniece-Ozola atbildēja apstiprinoši. «Jā es esmu dzirdējusi ziņas. Jāsaka, ka valstij nav tiešas ietekmes, LG pati izvēlas un tās akcionāri savu uzņēmuma vadību. Bet par tādām baumām, ka Kalvīša kungs varētu būt jaunais LG vadītājs nu pat runā ASV, kur nesen biju darba vizītē,» teica Reizniece-Ozola.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka LG padome par nākamo kompānijas valdes priekšsēdētāju plāno lemt 14.augustā. LG padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis iepriekš atklāja, ka potenciālo kandidātu vidū ir gan vietējie, gan ārvalstu speciālisti, taču to vārdus nevar atklāt.

Tāpat Savickis norādīja, ka LG padome vēlētos, lai darbu kompānijas valdes priekšsēdētāja amatā turpina Adrians Dāvis, taču viņš atkārtoti paziņojis, ka nevēlas kandidēt.

Tāpat aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Latvijas Gāzes» valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlasi veic augsta līmeņa vadītāju meklēšanas kompānija «Pedersen & Partners». Sākotnēji amatam pieteikušies daudz pretendentu, taču pēdējai kārtai izvirzīti pieci līdz seši cilvēki.

«Latvijas Gāzes» pārstāvji maija beigās paziņoja par Dāvja aiziešanu no kompānijas vadības neilgi pirms beidzas viņa darba līgums ar uzņēmumu. Plānots, ka kopā ar Dāvi «Latvijas Gāzes» vadību pametīs arī divi citi valdes locekļi - Aleksandrs Mihejevs un Anda Ulpe.

«Latvijas Gāze» nodarbojas ar dabasgāzes iegādi, transportēšanu, uzglabāšanu un sadali. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir «E.ON Ruhrgas International» (47,2%), Krievijas «Gazprom» (34%) un «Itera Latvija» (16%). Kompānijas akcijas kotē «Nasdaq Riga» biržas otrajā sarakstā.

Komentāri (208)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu