Vai Itālija ir ceļā uz marihuānas legalizēšanu? (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ierosinājumus, kas lielā mērā dekriminalizētu marihuānas apriti Itālijā, šobrīd atbalsta jau aptuveni ceturtdaļa parlamenta deputātu – vai tas nozīmē, ka Itālija sākusi ceļu pretī marihuānas legalizēšanai, jautā tīmekļa medijs «The Local».

Saskaņā ar jaunajiem ierosinājumiem, Itālijas iedzīvotāji vecumā virs 18 gadiem, drīkstēs savās mājās audzēt līdz pieciem stādiem marihuānas.

Tāpat marihuānas audzētāji drīkstēs veidot «sociālos klubus» ar maksimums 50 biedriem. Šo klubu mērķis būs radīt apstākļus un iespējas marihuānas audzētājiem patērēt un dalīties ar savu izaudzēto produktu. Tomēr šo klubu biedriem būs liegts gūt peļņu no savas produkcijas pārdošanas.

Jaunie ierosinājumi nosaka, ka marihuānas tirdzniecība atradīsies valsts monopola kontrolē, šim monopolam licencējot tirdzniecības vietas.

Tāpat privātpersonām tiks ļauts mājās glabāt līdz 15 gramiem marihuānas un pārnēsāt līdz pieciem gramiem marihuānas. Glabāšanai un nēsāšanai pieļaujamais vielas daudzums būs lielāks, ja marihuāna tiks izmantota medicīniskiem nolūkiem.

Tomēr marihuānas lietošana sabiedriskās vietās arī turpmāk būs aizliegta, tāpat arī turpmāk būs liegts vadīt transporta līdzekļus šis vielas ietekmē.

Ja jaunie ierosinājumi tiks apstiprināti, par marihuānas aprites noteikumu pārkāpumiem tiks noteikti naudas sodi, atceļot šobrīd paredzēto kriminālatbildību.

Politiķu pieaugošā sliekšanās marihuānas legalizēšanas virzienā galvenokārt skaidrojama ar cerībām, ka vielas legalizēšana ļaus valstij gūt jaunus nodokļu ieņēmumus, kā arī ietaupīt līdzekļus, kas šobrīd tiek tērēti marihuānas apkarošanai.

Marihuānas dekriminalizēšanas ierosinājumiem ir nepieciešams saņemt abu Itālijas parlamenta palātu apstiprinājumu.

Tomēr līdz pilnīgai marihuānas legalizēšanai Itālijā vēl ir tāls ceļš ejams, norāda eksperti.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu