Festivālā «Laba daba» neieradās vieni no galvenajiem māksliniekiem (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto

Avioreisa aizkavēšanās dēļ piektdienas vakarā uz skatuves nekāpa vieni no mūzikas festivāla «Laba daba» galvenajiem māksliniekiem - Lielbritānijas postpanka apvienība «The Fall», aģentūrai LETA pastāstīja festivāla organizatoru pārstāve Kristīne Pinkule.

Pēc viņas teiktā, festivāls kopumā noritējis veiksmīgi un bez nopietniem starpgadījumiem, ja neskaita, ka ierasties nevarēja ierasties grupa «The Fall». Festivāla organizatori gan centušies noorganizēt citu avioreisu, tomēr tas nav izdevies. Ierasties izdevās vien grupas dīdžejam, kurš sniedzis savu priekšnesumu.

Šogad festivālu apmeklēja 12 000 cilvēku, kas ir par 3000 apmeklētāju mazāk nekā pagājušajā gadā. Kā sacīja organizatoru pārstāve, viens no iemesliem apmeklētāju skaita kritumam varēja būt piektdienas lietainie laikapstākļi.

Organizatoru pārstāve minēja, ka «ir sajūta, ka festivāls atgriežas pie sākotnējās atmosfēras». «Ja pagājušo gadu bija vairāk jauniešu, kuri brauc uz festivālu tikai tāpēc, ka šis ir viens no festivāliem, ko apmeklēt, tad šogad bija vairāk lojālās publika,» sacīja Pinkule.

Organizatoru šī gada mērķis arī bijis koncentrēties uz festivāla mērķauditoriju. Viens no veidiem kā to panākt bijis biļešu cenu celšana. «Nevēlamies, lai «Laba daba» kļūst par masu «pop» pasākumu». Viņa arī piebilda, ka mērķis tika sasniegts un atmosfēras ziņā festivāls izdevies.

Šogad festivālā viesojušās arī salīdzinoši daudz jaunās ģimenes. Pinkule norādīja, ka nevienu citu gadu festivālā nav bijis tik daudz mazu bērnu.

Nedēļas nogalē festivālā salaulājušies četri pāri un šāda iespēja tiks piedāvāta arī nākamgad. Organizatoriem gan bijušas bažas, ka varētu rasties viedoklis, ka tā ir laulību trivializēšana, tomēr ņemot vērā pozitīvās atsauksmes, arī nākamgad festivālā būs iespējams salaulāties. Tāpat nākamgad tiks domāts par ātrajiem randiņiem jeb «speed dating», piebilda organizatoru pārstāve.

Pinkule sacīja, ka kopumā no organizatoriskās puses šī gada festivāls, salīdzinot ar iepriekšējiem, bijis «visvieglākais». Viņa to skaidroja ar faktu, ka ka uz vietas bijušas daudzas policijas ekipāžas, kas jau savlaicīgi varējušas novērst starpgadījumus, kas radītu papildu stresa situācijas. Pirmo reizi, pie iebraukšanas festivālā neesot veidojušies sastrēgumi. Festivāla organizatori šogad automašīnas festivāla teritorijā ielaida pa divām joslām un tā tiks darīts arī turpmākajos festivālos.

Vaicāta, vai organizatori plāno nākamgad ko mainīt festivālā, Pinkule norādīja, ka pagaidām ir dzirdētas labas atsauksmes, ka festivāls atgriežas pie saviem pirmsākumiem, tāpēc mainīt kaut ko neesot plānots.

Jau ziņots, ka 31.jūlijā Līgatnes pagasta Ratniekos sākās starptautiskais mūzikas festivāls «Laba daba», kura laikā līdz 2.augustam uz piecām skatuvēm uzstājās vairāk nekā 70 mūzikas apvienību un dīdžeju, piedāvājot plašu mūzikas žanru klāstu - no folkmūzikas un akustiskās mūzikas līdz rokam, no «indie» līdz «dubstep» un žanrā nenoteiktiem, atsvaidzinošiem skaņu eksperimentiem.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu