Nepilngadīgi britu skolēni radījuši «gudro» prezervatīvu (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Scanpix

Prezervatīvs, kurš maina krāsu, kad «konstatē» seksuāli transmisīvu slimību (STS), varētu kļūt par jaunu veidu, kā ierobežot to izplatību, raksta «The Daily Mail».

Šo ideju ir izstrādājuši skolēni no Lielbritānijas, kuri piedalījās skolēnu zinātniskajā izstādē «TeenTech awards». Šīs izstādes mērķis ir popularizēt zinātni, tehnoloģijas un inženierzinātni Lielbritānijas skolās. Tajā piedalās 11-16 gadus veci skolēni grupās ar savām idejām, lai ar tehnoloģiju palīdzību padarītu dzīvi labāku vai vienkāršāku.

Šāda «gudrā» prezervatīva koncepts paredz, ka tā slānī iestrādātas molekulas, kas piesaista izplatītāko STS baktērijas un vīrusus.

Prezervatīvs iegūtu zaļi krāsu, ja «sastaptos» ar hlamīdijām, dzeltenu herpju gadījumā, violetu papilomas vīrusa gadījumā, bet zilu – sifilisa.

Lai gan tas pagaidām vēl ir tikai koncepts, skolnieki cer, ka nākotnē savu ideju varēs īstenot dzīvē.

14 gadus vecais Danjals Ali ( Daanyaal Ali) medijiem pastāstīja, ka: «Mēs vēlējāmies radīt kaut ko, kas bīstamo STS konstatēšanu padarītu vieglāku kā jebkad, tādējādi cilvēki varētu nekavējoties rīkoties, izvairoties no dārgas un sarežģītas ārstēšanās nākotnē.» Šī ideja ieguva pirmo vietu veselības kategorijā.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu