Rīgas svētku kulminācijas pasākumi un lielkoncerts notiks krastmalā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas svētkos, 15.augustā, šogad iedzīvotāji un pilsētas viesi būs gaidīti pasākumā «Labdien, Rīga!», lielkoncertā «Rīgas sirds» un aicināti uz krāšņu svētku uguņošanu, bet 16.augustā 11.novembra krastmalā apmeklētājus priecēs sarīkojums «Rīga dejo rokenrolu», informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Svinot Rīgas ostas 815.gadadienu, 15.augustā no plkst.12 līdz 23 ikvienam apmeklētājam 11.novembra krastmalā būs iespēja sajust laikmetu elpu no senatnes līdz pat mūsdienām. Lai izveidotu kolorītu, dažādiem gadsimtiem un laikmetiem raksturīgu noskaņu Rīgas ostā, no plkst.12 iedzīvotāji gaidīti amatnieku tirdziņā «Rīgas osta laiku lokos». Pasākuma apmeklētāji varēs vērot arī moto spēkratu parādi «Rīga moto», kā arī sekot līdzi Latvijas Motoklubu asociācijas rīkotajām sacensībām «Rīgas kauss 2015» un tā apbalvošanas ceremonijai.

No plkst.13 apmeklētājus priecēs mūziķu grupas «Jauno Jāņu orķestris», «Freaks on Floor» no Lietuvas, «Flame And The Rolltones», «I wear* Experiment» no Igaunijas, «Pressburger Klezmer Band» no Slovākijas, «Warshaw Village Band» no Polijas, «Otava Yo» no Krievijas un «ElektroFolk». Mūziķu sniegumu papildinās norises gan krastmalā, gan uz ūdens, kur būs vērojams motosporta kaskadieru cirka šovs «Motociklistu lode» no Krievijas un ūdens akrobātu šovs, kā arī jauno Latvijas dzejnieku, mūzikas un video multimediālā performance «Stāsti par Rīgu».

Rīgas svētku lielkoncerts «Rīgas sirds» 11.novembra krastmalā sāksies plkst. 21. Tajā kā sveiciens Rīgas ostai jubilejā skanēs mūsu tautas gadsimtos lolotā un sargātā vērtība - dziesmas. Koncertā varēs dzirdēt dažādu paaudžu Latvijas ievērojamāko mūzikas autoru skaņdarbus solistu Daumanta Kalniņa, Andra Ērgļa, Ievas Sutugovas, Aijas Vītoliņas, Ingusa Ulmaņa, Aigara Voitišķa, Edvīna Zariņa, Aijas Andrejevas, Gunāra Kalniņa, Ralfa Eilanda sniegumā. Koncertā piedalīsies arī grupa «Musiqq», Rīgas kamerkoris «Ave Sol», instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā un koncerta muzikālās programmas idejas ģenerators un mākslinieciskais vadītājs - diriģents Romāns Vanags.

Koncertprogrammas noslēgumā rīdzinieki un pilsētas viesi varēs vērot krāšņu uguņošanu.

Savukārt 16.augustā svētku pasākumi krastmalā iesāksies ar abu Daugavas krastu iedzīvotāju vienojošajām un jau publikas atsaucību iemantojušām virves vilkšanas sacensībām, bet no plkst.13 ikviens aicināts ļauties rokenrola ritmiem. No sirds izdejoties aicinās grupas «Lucky 13 Brothers», «Maryann & The Tri-Tones» no Igaunijas, Pits Andersons un grupa «The Swamp Shakers», kā arī «Keksi & Big Band».

Līdztekus muzikālajiem priekšnesumiem krastmalā darbosies Latvijas lietišķās mākslas darinājumu un veselīgu gardumu tirdziņš «Rīgas osta laiku lokos».

Ar pasākumu programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē «www.rigassvetki.lv».

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu «Rīgas Tūrisma attīstības birojs»; organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem - uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām. Informatīvi atbalsta uzziņu dienests 1188.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu