Latvieša Zaļkalna lieta likusi Lielbritānijai mainīt likumus (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Lielbritānijas Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka vairs neizpaudīs to imigrantu vārdus, kuri ir izdarījuši kādu noziegumu Lielbritānijā. Īpaši šis noteikums attiecas uz ārzemniekiem, kuri ir izdarījuši ļoti smagus noziegumus, piemēram, izvarošanu vai slepkavību, raksta «Anglo Baltic News».

Pašlaik Lielbritānijā tiek meklēti 58 ārzemnieki par īpaši smagiem noziegumiem, tomēr Iekšlietu ministrija ir atteikusies medijiem izpaust viņu vārdus, kā arī jebkādu informāciju, kas ir saistīta ar notikušajiem noziegumiem.

Iekšlietu ministrija pie šāda lēmuma ir nonākusi galvenokārt pēc Alises Grosas lietas. Pagājušajā gada septembrī viņa tika nogalināta, un par viņas slepkavību tika meklēts latvietis Arnis Zaļkalns, kurš vēlāk pats tika atrasts miris. Mediji plaši atspoguļoja katru šīs lietas detaļu, tādējādi traucējot policijai to izmeklēt.

Tieši šā iemesla dēļ Iekšlietu ministrija ir nonākusi pie lēmuma neizpaust trešajām personām informāciju par ārvalstnieku noziedzīgajiem nodarījumiem. Jāpiebilst, ka pēdējo četru gadu laikā ārvalstnieki visvairāk ir pastrādājuši noziegumus, kas ir saistīti ar zagšanu un seksuāla rakstura pāridarījumiem.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu