Parādās jaunumi Ņemcova slepkavības lietā (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas Izmeklēšanas komisija pabeigusi virkni ekspertīžu, kas noteiktas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lietā, vēsta ārvalstu mediji. 

Ekspertīžu rezultāti parādījuši, ka uz politiķi šāvis kreilis, kāds ir bijušais bataljona «Sever» kaujinieks Zaurs Dadajevs.

Tas varētu būt viņa vainas apstiprinošs pierādījums. Par citu apstiprinājumu viņa vainai nosauktas Šadida Gubaševa sniegtās liecības.

Speciālisti nonākuši pie secinājuma, ka vainīgais ieroci turējis kreisajā rokā. Zaurs Dadajevs ir kreilis. Viņš savu vainu notikušajā atzinis, taču vēlāk no savas liecības atteicies. Tāpat eksperti uz mašīnas sēdekļa, kur sēdējis Dadajevs, atraduši šaujampulvera pēdas.

Tiek pieļauts, ka uzreiz pēc Ņemcova slepkavības viņš nolicis ieroci sev blakus.

Patlaban lietā parādās trīs aizdomās turamo – Zaura Dadajeva, Anzora Gubaševa un Šadida Gubaševa liecības.

Tāpat izmeklētāji cenšas noskaidrot, kad tieši sākusies Ņemcova slepkavības plānošana. Operatīvā informācija liecinājusi, ka upura novērošana sākusies 2014. gada augustā. Tomēr pilnīgi skaidrs, ka Zaurs Dadajevs tajā nepiedalījies, jo tajā laikā atradies atvaļinājumā Turcijā.

Liecinieki, kuri kontaktējušies ar Dadajevu Maskavā, vienbalsīgi apgalvojuši, ka laikā no septembra līdz oktobrim viņš Krievijas galvaspilsētā vispār neesot bijis un neviens viņu šeit neesot redzējis.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu