Pozitīva tendence velobraucēju satiksmē (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Salīdzinot šī un pagājušā gada periodu no janvāra līdz augustam, negadījumu skaits, kuros iesaistīti velosipēdisti, samazinājies. Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, arī divriteņu zādzību skaits krities, liecina apdrošināšanas kompānijas «Balta» un Valsts policijas apkopotie dati. 

Valsts policijas dati liecina, ka no 2012. gada līdz šā gada jūlijam fiksēti 2515 ceļu satiksmes negadījumi, kuros bija iesaistīti velosipēdisti.

Līdz gada sākumam bija vērojams negadījumu un velo zādzību skaita pieaugums, taču kopumā visa gada statistika ir pozitīvāka, nekā pērn.

«Balta» dati rāda, ka mazinājies arī to velosipēdistu skaits, kuri vērsušies pēc atlīdzības par negadījumiem, vai zādzībām.

«Katru gadu Latvijā notiek vidēji 698 negadījumi, kuros ir iesaistīti velosipēdu braucēji. Šādos negadījumos bieži vien ir cietušie. Protams, visbiežāk negadījumos savainojas paši velosipēdisti. Attiecīgi mūsu dati rāda, ka ik gadu no vidēji 506 ceļu satiksmes negadījumiem ar velosipēdistiem, kuros ir bijis kāds cietušais, vidēji 458 gadījumos tie ir paši velobraucēji. Lai gan ir iepriecinoši, ka šī gada rādītāji ir uzlabojušies, tomēr, atskatoties uz iepriekšējo gadu statistikas datiem, Valsts policija aicina arī turpmāk velosipēdistus būt uzmanīgiem, jo dati apstiprina, ka trešdaļā no visiem notikušajiem negadījumiem pēdējo gadu laikā par vainīgiem ir atzīti tieši velosipēda vadītāji,» norāda Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Tikmēr «Balta» direktors Ingus Savickis uzsvēra, ka par velosipēdu sadursmēm ar automašīnām pēdējo trīs gadu laikā atlīdzību izmaksa ir vidēji 355 eiro.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu